1 Iunie la Fălticeni: O zi plină de evenimente și activități pentru copii

Primăria și Consiliul Local al municipiului Fălticeni organizează sâmbătă, pe1 Iunie, o serie de evenimente și activități dedicate Zilei Copilului. De la jocuri tradiționale și ateliere de lectură, până la competiții sportive și spectacole artistice, copiii din municipiul de pe Șomuz vor avea parte de o zi memorabilă, plină de distracție și creativitate.

Începând cu ora 10, copiii sunt așteptați în Parcul Prefecturii din vecinătatea Muzeului de Artă ”Ion Irimescu” pentru a participa alături de voluntarii Grupului Local de Tineret ”Aripi în Europa” la activitățile reunite sub denumirea ”Jocurile copilăriei”. În cazul în care vremea nu va fi favorabilă, activitățile vor avea loc în sala de sport a Colegiului Tehnic ”Mihai Băcescu”, tot la ora 10, Biblioteca Municipală ”Eugen Lovinescu” va găzdui expoziția de carte ”Tolba cu povești” și un atelier de lectură.

De la ora 15.30, distracția se va muta la Amfiteatrul din Parcul ”Nada Florilor”, pe pontonul de la iaz, unde va avea loc un spectacol realizat în parteneriat cu Centrul Cultural ”Grigore Vasiliu Birlic”, Clubul Copiilor Fălticeni, școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Pentru micii sportivi, ziua va fi marcată și de două competiții sportive. Pe terenurile din vecinătatea Sălii de sport ”Gabriel Udișteanu” și la Baza de Agrement ”Nada Florilor” se va desfășura Turneul de tenis de câmp Cupa ”1 iunie”, organizat în colaborare cu ACS ”Nada Florilor”, la care vor participa aproximativ 60 de copii.

Pe Stadionul ”Constantin Jamaischi” și la Baza de Agrement ”Nada Florilor” se va desfășura turneul de fotbal Cupa ”1 iunie”, în colaborare cu ACS Șomuz Fălticeni. Competiția va include elevi din clasele 0-VIII de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu, organizată fiind pe patru categorii de vârstă. Sub genericul ”1-2-3 Fuga după ei”, evenimentele dedicate Zilei Internaționale a Copilului includ ateliere de pictură, face painting tematic, desene pe asfalt și diverse jocuri tradiționale, precum Șotron, Rațele și vânători și Vânătoarea de comori. Activitățile sunt organizate în parteneriat cu Grupul Local de Tineret ”Aripi în Europa” și promovează creativitatea și imaginația copiilor. De Ziua Internațională a Copilului se vor desfășura mai multe activități dedicate copiilor, reunite sub genericul ”1-2-3 Fuga după ei”. Manifestarea ajunsă la ediția a 8-a promovează stimularea creativității și imaginației copiilor. În aceea zi, pe Stadionul ”Constantin Jamaischi” și la Baza de Agrement ”Nada Florilor”, se va organiza turneul de fotbal Cupa ”1 iunie”, la care participă elevi de la școlile gimnaziale, din municipiu și de la clasele de gimnaziu din licee. După amiază va avea loc un spectacol artistic la Amfiteatrul din Parcul ”Nada Florilor”.

“Vă așteptăm cu drag să petreceți ziua de 1 Iunie la Fălticeni”, a transmis Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului. Toți copiii care vor participa la activitățile organizate în această zi vor fi răsplătiți cu dulciuri din partea primăriei.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close