Cine este, de fapt, Oscar, pisica de pe afișul electoral

Cea mai neobișnuită campanie electorală din Suceava este de departe cea a candidatului PUSL la funcția de primar al municipiului Suceava, Constantin Harasim. Candidatul apare pe afișul electoral împreună cu o pisică pe nume Oscar. Numai că la câteva zile după ce afișul a fost prezentat în presa națională, în spațiul public au apărut dezvăluiri despre simpatica felină. Oscar este de fapt Louis, o pisică – vedetă care are o pagină de Facebook cu peste 200.000 de urmăritori. Constantin Harasim este acuzat că a folosit fotografia pisicii fără să aibă acceptul proprietarilor. Reporterul televiziunii Intermedia a încercat să obțină un punct de vedere cu privire la acest subiect de la candidatul PUSL, însă nu a reușit. În plină campanie electorală, Constantin Harasim este în Paris, unde a vizitat mai multe obiective turistice.

După o pauză de mai bine de trei ani de la viața publică, fostul prefect al județului Suceava, Constantin Harasim, s-a înscris în cursa electorală pentru a obține funcția de primar al municipiului Suceava. Încă din primele zile ale campaniei electorale, el a ieșit în evidență prin faptul că a apărut pe afișele cu care a împânzit Suceava împreună cu un motan pe nume Oscar.

Cu bască și cu fular, simpatica felină a atras toate privirile trecătorilor și a reușit să câștige atenția presei centrale și locale. După trei săptămâni de campanie electorală, au ieșit la iveală dezvăluiri despre singura felină candidat din România. Oscar este de fapt Louis, un motan vedetă care locuiește în suburbiile Berlinului și care are o pagină de facebook cu peste 200 de mii de urmăritori. Constantin Harasim este acuzat că a folosit fotografia cu pisica fără să aibă acceptul proprietarilor. ”Un urmăritor din România tocmai ne-a trimis acest afiș electoral dintr-un oraș cu numele Suceava. Nu ne-a cerut permisiunea să folosească fotografia și îl numește pe Louis, ”Oscar”, spunându-le oamenilor că Louis (împreună cu el) va fi cel mai bun primar al orașului.” Este mesajul publicat pe pagina de facebook Louiswildlife.

Reporterul televiziunii Intermedia a încercat să obțină un punct de vedere cu privire la acest subiect de la candidatul PUSL, însă nu a reușit. În plină campanie electorală, Constantin Harasim este în Paris, unde a vizitat mai multe obiective turistice.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close