Suceava găzduiește Forumul România – Belgia

În perioada 29 mai – 1 iunie, Suceava este gazda Forumului România – Belgia, intitulat „Acțiuni locale reziliențe pentru o Europă durabilă a cetățenilor. Provocări și punți de legătură”. Evenimentul a adunat reprezentanți ai structurilor implicate în problematica migrației, atât de la nivel local, cât și de la nivel central din România și omologi ai acestora din Belgia, pentru dezbaterea subiectelor comune de interes, printre care tema migrației.

Sala Unirii a Consiliului Județean Suceava a găzduit deschiderea oficială a conferinței româno-belgiană cu tema ”Migrație, acțiuni locale reziliente pentru o Europă durabilă a cetățenilor, ediția 2024”. Acțiunea face parte din paleta evenimentelor organizate sub umbrela forumului România-Belgia. Printre oficialitățile belgiene care au luat parte la eveniment, s-a numărat și Ambasadorul Belgiei în România, excelența sa, John Cornet D’elzius.

Alături de Universitatea ”Ștefan cel Mare”, parteneri în organizarea evenimentului sunt Consiliul Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Primăria și Consiliul Local Suceava, Open Network for Community Development, Primăria și Consiliul Local Hânțești.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close