Primăria Suceava menține abonamentele gratuite pentru pensionari

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că pensionarii și studenții vor continua să beneficieze de gratuite pentru transportul cu autobuzele TPL dacă el va deveni primarul Sucevei după 9 iunie. Totodată, conducerea primăriei va menține și programul „Vinerea verde”, care oferă tuturor sucevenilor posibilitatea să circule gratuit cu autobuzele TPL în prima zi de vineri a fiecărei luni.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Vreau să-i anunț pe pensionarii din municipiul Suceava că abonamentele acestora se vor elibera în continuare. Așa cum știți, din octombrie anul trecut au abonamente gratuite, ele se eliberează trimestrial, odată la trei luni trebuie să meargă să și le reînoiască. Dacă în trecut am avut o reducere de 50% și aveam undeva la 3.000 de pensionari, în momentul de față cu reducerea de 100% sunt aproximativ 11.500 de pensionari lunari care ridică aceste abonamente. Aceste abonamente se ridică în continuare la punctele asistate de personal, din Obcini, din Centru, de la Orizont sau de la Gară și îi asigur pe toți pensionarii din municipii Suceava că această gratuitate va continua, pentru că sunt cei care au muncit, cei care au adus orașul în situația aceasta, au construit orașul și noi trebuie să respectăm, noi cei mai tineri trebuie să muncim pentru ei.”

Viceprimarul Sucevei a mai spus că primăria nu renunță nici la programul Vinerea Verde, care conferă posibilitatea tuturor sucevenilor să circule gratuit cu autobuzele TPL în prima zi de vineri a fiecărei luni.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Mai mult, știți, noi avem programul de Vinerea Verde, care este implementat din 7 aprilie 2023, prima vineri din lună transportul este gratuit. Vă pot spune că până acum am transportat, am transportat gratuit 551.190 de călători în Vinerea Verde față de 539.000 de călători în plus. Și vrem să implementăm acest program Vinerea Verde în fiecare vineri din lună și acest lucru se va întâmpla în perioada următoare.
Nu avem data exactă, dar vă spun de ce, pentru că noi vorbim de costuri, de eficiență și avem acel proiect de parc fotovoltaic depus, care este depus pe fondul de modernizare. La Ministerul Energiei, 6 MW cu o valoare de 12 milioane de euro. Și odată ce implementăm acest program, acest parc fotovoltaic, energia electrică va fi gratuită atât pentru unitățile de învățământ, pentru iluminatul public, cât și pentru cei de la TPL. Și vom avea costuri reduse cu energia electrică sau spre zero. Prin urmare, vom introduce acel program în continuare în fiecare vineri.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close