Personalități remarcabile la „Zilele medicale ale Sucevei” 2024

A XII-a ediție a conferinței „Zilele medicale ale Sucevei”, organizată de Colegiul Medicilor Suceava în colaborare cu Academia de Științe Medicale și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa” din Iași, se desfășoară, între 30 mai și 1 iunie, în municipiul Suceava. Evenimentul reunește aproximativ 600 de profesioniști din domeniul medical, inclusiv cadre didactice și reprezentanți ai universităților de medicină din Iași, Cluj-Napoca, București, Timișoara, și de la Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Conferința, singura de acest tip din țară se axează în acest an pe impactul patologiei infecțioase în practica medicală și urgențele medico-chirurgicale. Evenimentul a fost deschis în joi de dr. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava, alături de președintele de onoare al conferinței, prof. dr. Eugen Târcoveanu, decanul de vârstă dr. Virgil Răzeșu și prof. dr. Alexandru Ferdohleb din Republica Moldova.

Unul dintre invitații speciale a evenimentului a fost generalul Ionel Oprea, medicul militar trimis să coordoneze Spitalul Județean din Suceava în primăvară anului 2020, când orașul Suceava era cel mai mare focar de COVID-19 din țară și se afla în carantină totală, iar spitalul se transformase el însuși în focar.

Prima prelegere a fost susținută de academician profesor dr. Nicolae Constantinescu, cu tema ”Chirurgul și Călătoriile”. Printre personalitățile notabile care conferențiază la Suceava se numără profesor universitar prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, prof. univ. dr. Mihai Craiu, prof. univ. dr. Carmen Dorobăț și conferențiar universitar dr. Valeriu Gheorghiță.

De asemenea, sunt prezentate rezultatele cercetărilor și studii de caz de către mulți medici suceveni, între care conferențiar universitar dr. Roxana Filip, conferențiar universitar dr. Dimitrie Siriopol și doctorii Doina Ganea Motan, Cătălin Lulciuc, Laura Coca, Monica Terteliu Băițan, dr. Irina-Ioana Badrajan Mihai Ardeleanu, Ionut Jurchiș, Răzvan Bandac, Cristina Hrustovici. Evenimentul se adresează atât
medicilor și studenților la medicină, cât și profesioniștilor din domenii conexe cu lumea medicală. Conferința Zilele Medicale ale Sucevei este o platformă valoroasă pentru schimbul de cunoștințe și inovații în domeniul medical, consolidând astfel legăturile între profesioniștii din domeniu și promovând cele mai recente descoperiri și practici medicale.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close