După ani de dezbateri și discuții aprinse, în cea mai recentă ședință, Consiliul Local Suceava a aprobat proiectul pentru introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava. Proiectul în valoare de 24 de milioane de euro ar putea fi finanțat prin Programului Regional Nord-Est 2021-2027.
Membrii Consiliului Local Suceava au dezbătut proiectul introducerii sensurilor unice în municipiul Suceava. Dacă va fi implementat, proiectul va schimba aproape în totalitate modul în care se desfășoară traficul rutier în Suceava. Valoarea proiectului este de 24 de milioane de euro.
Mai mulți consilieri locali au cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv că soluțiile tehnice prevăzătoare, văzute, nu ar rezolva problemele legate de aglomerație și de siguranță rutieră.
Primarul Sucevei a explicat că principala menire a introducerii sensurilor unice este alocarea unei benzi de circulație destinate exclusiv mijloacelor de transport în comun. Alesul local a susținut că dacă retrage proiectul de pe ordinea de zi, Suceava riscă să piardă o finanțare de 24 de milioane de euro. În ciuda discuțiilor aprinse, în final, proiectul a fost aprobat.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
-
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.