Școală inaugurată de Ziua Copilului, la Liteni

De Ziua Copilului, la Liteni a fost inaugurat un nou corp al Liceului Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu”, în valoare de peste 6,5 milioane de lei, dar și un parc de recreere, cu loc de joacă, în valoare de 1,2 milioane de euro. La eveniment au participat autorități locale, județene, precum și numeroși localnici, printre care și elevi.

Chiar de ziua copilului, la Liteni a fost inaugurat un nou corp de clădire al Liceului Tehnologic Iorgu Vârnav Liteanu. Clădirea a fost sfințită de un sobor de preoți. La eveniment au participat oficialități locale, județene, dar și elevi.

Tomiță Onisii- primarul orașului Liteni
“Astăzi noi aici la Liteni marcăm ziua, de 1 iunie ziua copilului și cum am putea să o marcăm mai frumos decât să inaugurăm un corp de școală nou și un parc de joacă pentru copii și nu numai. Și așa cum spunea părintele, acest corp de școală are dotările de ultimă generație pentru copiii noștri. Și aici vor învăța Liceul Tehnologic și Profesionala și vor avea tot ceea ce le trebuie să iasă oameni educați, să deprindă o meserie și să ducă viața spre o muncă în care să-și găsească felul lui de a fi. Da, spunea părintele că am investit foarte mult în educație. Eu o spun de câte ori mă întâlnesc cu dumneavoastră, pentru mine învățământul educației a fost pe primul loc. Și o spun de fiecare dată, o comunitate învățată, educată înseamnă o comunitate dezvoltată.”

Gheorghe Flutur- președintele CJ Suceava
“M-am uitat la investițiile în drumuri, 25 de kilometri asfaltați numai în ultima perioadă. Vin și eu cu drumul ăsta care a întârziat un pic, dar l-ați văzut că e aproape gata, îl terminăm ca să ne legăm de Suceava de Dolhasca. Însă ce faceți aici, dumneavoastră, într-adevăr vă pregătiți să deveniți un oraș la autostradă? Mulți poate n-ați crezut asta. Să știți că în foarte puține zile noi scoatem la licitație proiectarea și execuția autostrăzii 7 Pașcani-Suceava. 1,8 miliarde de euro. Nod va fi aici la dumneavoastră. Ei, la capătul autostrăzii, uitați-vă că noi nu stăm degeaba. Primarii nu stau degeaba, bravo lor și de aceea sincer vă felicit. Când am văzut atelierele de aici, ăsta-i marele câștig. Am văzut atelierele pentru școlile de meserii. Să știți că cine vine, au fost la Siret zilele trecute, investitori germani, mulți. Prima întrebare, aveți școli de meserii? Avem și la Siret am deschis și la Rădăuți și vă felicit pentru asta.

Pe 1 iunie la Liteni a fost inaugurat și un parc de recreere, cu loc de joacă pentru copii. Amenajarea parcului a costat 1,2 milioane de euro, potrivit primarului Tomiță.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close