50 de autobuze electrice noi vor circula în Zona Metropolitană Suceava

50 de autobuze electrice moderne au sosit deja în Portul Constanța, urmând să fie integrate în curând în sistemul de transport public din Zona Metropolitană Suceava. Achiziționate prin licitație publică, noile autobuze reprezintă o investiție importantă în modernizarea transportului public din regiune și contribuie la reducerea emisiilor de poluanți. Autobuzele au ajuns în țară mai repede decât a fost estimat inițial.

Câștigătorul licitației este o asociere de firme din București și Constanța, iar valoarea totală a contractelor se ridică la aproximativ 21 de milioane de euro. Autobuzele vor fi livrate aferent celor două loturi din proiect.

Lotul 1 include 18 autobuze electrice de 12 metri, 8 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare standard. Costul acestui lot este de 43,38 milioane de lei fără TVA. Lotul 2 cuprinde 32 de microbuze electrice cu lungimea de 6 metri și 32 de stații de încărcare standard. Valoarea contractelor pentru acest lot se ridică la 38,14 milioane de lei fără TVA. Implementarea acestui proiect reprezintă un pas semnificativ către un transport ecologic și mai modern în zona metropolitană Suceava. Noile autobuze electrice vor oferi o modalitate de transport mai confortabilă, mai silențioasă și mai prietenoasă, cu mediul pentru locuitorii din Suceava, Salcea, Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocul Dragomirnei și Pătrăuți. Primele autobuze electrice sunt așteptate să fie operaționale în luna augusta acestui an.

Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea totală a investiției este de aproximativ 103 milioane de lei. Contractul pentru furnizarea autobuzelor și a stațiilor de încărcare a fost semnat de Primăria Suceava și asocierea de firme câștigătoare în luna februarie anului 2024.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close