Caravana sănătății orale, la Suceava

Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Stomatologi, Primăria Suceava și Asociația Studenților Mediciniști și Biologi organizează Caravana „Sănătății orale”. În fiecare zi de joi, din perioada, 6 – 27 iunie, în cartierele municipiului Suceava vor avea loc sesiuni educative despre efectuarea unui periaj dentar corect, prevenirea bolii carioase, a bolii parodontale și a cancerului oral. Sesiuni-le vor fi susținute de cadre didactice și medici de la USV. Prima oprire a caravanei va fi pe strada Bistriței din municipiul Suceava, în intervalul de ore 12.00 – 14.00.

“Și atunci, în perioada 6 iunie, 27 iunie, în fiecare joi, va fi o caravană intitulată Caravana Sănătății Orale și am numit-o caravană, că efectiv suntem o caravană mobilă, să spun așa, în care mergem în cartierele orașului Suceava și facem o lecție, să spunem, cu ajutorul unor studenți voluntari de la Facultatea de Medicină din Suceava, o lecție deschisă în care fiecare participant care este trecător se poate opri și poate afla lucruri despre cum să-și facă un periaj dentar corespunzător, cum să-și întrețină gingiile, cum să mănânce sănătos încât să aibă și o sănătate orală echilibrată și multe alte lucruri, inclusiv multe surprize și cadouri care sunt pregătite pentru cei care vor avea curiozitatea să bănuiesc că le dați o periuță, o pastă de dinți Pastă de dinți, periuțe, avem foarte mulți sponsori de la foarte multe firme care ne susțin și atunci putem afla extraordinar de multe lucruri și este bine ca toți, specialiștii din fiecare comunitate să meargă la oameni și să facă aceste lucruri pentru că așa îi vom stimula să vină și în aceste vizite periodice.”

„Da. 6 iunie era programul inițial, acum nu știu, abia strada Bistriței, în cartierul Obcini.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close