FIA organizează Școala de vară ”Unde să vii pentru a fi inginer adevărat”

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare Suceava organizează, între 15 și 28 iulie 2024, o nouă ediție a Școlii de vară „Unde să vii pentru a fi inginer adevărat”. Programul, destinat elevilor de liceu, se va desfășura în Campusul Universității și oferă cazare și masă participanților, alături de cursuri, activități recreative și excursii tematice. Proiectul are ca scop principal reducerea abandonului școlar și facilitarea accesului la învățământul terțiar, în special pentru elevii dezavantajați social.

În perioada 3-18 iunie 2024, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ștefan cel Mare desfășoară ediția anuală a școlii de vară, unde să vii pentru a fi inginer adevărat.

Finanțată de Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare prin programul privind învățământul secundar, această inițiativă urmărește să reducă abandonul școlar și să faciliteze accesul elevilor la învățământul superior, adresându-se în special elevilor proveniți din medii dezavantajate. Participă elevi care au terminat cel puțin clasa a 9-a și îndeplinesc una sau mai multe dintre următoarele condiții.
Provenind din familii cu venituri mici, sunt izolați social, de exemplu romi sau alte naționalități, trăiesc în zone rurale, fără acces la școli apropiate. Au părinți care lucrează în străinătate, provin din familii numeroase, sunt orfani sau trăiesc în centre de plasament, ori au cerințe educaționale speciale. Programul se desfășoară în campusul Universității Ștefan cel Mare Suceava, unde participanții beneficiază de cazare și masă pe toată durata școlii de vară. Elevii participă la cursuri diverse, activități recreative și sportive, precum și la excursii tematice, menite să le extindă orizonturile educaționale și să le ofere o perspectivă practică asupra carierei de inginer.

Proiectul își propune nu doar să încurajeze continuarea studiilor, ci să integreze elevii din medii defavorizate într-un mediu academic stimulant, prin oferirea de resurse necesare pentru a-și atinge, potențialul.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close