Suceava, pe harta României atractive

Suceava se află pe harta României atractive, după ce zeci de jurnaliști străini și români au vizitat obiectivele turistice din această zonă. Județul Suceava se remarcă în programul național de turism cultural „România Atractivă”, atrăgând atenția atât a jurnaliștilor, cât și a creatorilor de conținut din țară și străinătate. Cu o bogată moștenire istorică și culturală, Suceava este acum unul dintre cele mai vizitate județe, datorită promovării obiectivelor sale unice. De exemplu, cea mai veche biserică de lemn din România se află în cimitirul de la Putna și se presupune că a fost mutată de la Volovăț într-o singură noapte.

Județul Suceava se mândrește cu un număr impresionant de obiective turistice, incluse în programul România Atractivă, fiind în top 5 județe cu cele mai multe atracții.

Printre acestea se numără mănăstirile Putna, Arbore și Humor, Biserica de Lemn, Sfântul Mercurie și Sfânta Ecaterina din Rădășeni,
precum și gospodăriile tradiționale din Brodina și produsele gastronomice din Câmpulung Moldovenesc și Ținutul Huțulilor. Suceava este locul unde statul moldovean a fost înființat de două ori, iar istoria începuturilor Moldovei este la fel de fascinantă ca și legendele sale. Printre poveștile captivante se numără cea a Bisericii de Lemn din cimitirul de la Putna, despre care se spune că a fost mutată într-o singură noapte de la Volovăț, sub conducerea lui Ștefan cel Mare. Jurnaliști și creatori de conținut au avut ocazia să participe la activități autentice bucovinene, cum ar fi fabricarea untului într-o gospodărie tradițională și explorarea satului Muzeu Ciocănești din căruțe trase de cai.

Aceste experiențe au fost relatate în articole și postări pe rețelele de socializare, contribuind la promovarea județului Suceava. Programul România Atractivă invită turiștii să exploreze Suceava prin patru rute tematice, ruta mănăstirilor, ruta bisericilor de lemn, ruta satelor cu arhitectură tradițională și traseul gastronomiei tradiționale românești. Aplicația mobilă România Atractivă, disponibilă pe Android și iOS, oferă turiștilor informații detaliate despre aceste obiective și poveștile lor.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close