Incidente minore și situații inedite, la vot

Alegerile de pe 9 iunie nu au fost lipsite nici de incidente și nici de situații inedite. Polițiștii au transmis că, în ziua votului, s-au înregistrat zeci de posibile incidente sau fapte penale în context electoral. A fost nevoie de intervenția polițiștilor în secția de la Agenția de Protecție a Mediului Suceava unde alegătorii au stat la coadă aproape toată ziua și programul s-a extins după ora 22.00. Pe de altă parte, una dintre secțiile de vot din Fălticeni a fost amenajată în bătaie de joc, într-un prăznicar.

Potrivit centrului de comunicare, județean Suceava, pe 9 iunie au fost semnalate prin diverse moduri zeci de incidente sau fapte ilegale în context electoral. De la începutul procesului de vot au fost întocmite dosare penale pentru 12 posibile infracțiuni, printre care votul multiplu în contextul lipsei vizei de flotant.

Totodată, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru continuarea campaniei electorale, fotografierea buletinului de vot și neîndepărtarea materialelor de propagandă. În seara zilei de 9 iunie, oamenii legii au fost chemați să intervine la secția de la Agenția de Protecție a Mediului Suceava, unde alegătorii au stat la coadă pentru a putea vota și, la un moment dat, s-au încins spiritele.
Programul secției a fost extins după ora 22, în așa fel încât să aibă timp să voteze toate persoanele care s-au prezentat la urne. Pe de altă parte, secția de vot, din care au fost încălzite, a fost încălzită. Cartierul Țarna Mare a municipiului Fălticeni a fost amenajată în bătaie de joc, într-un prăznicar. Potrivit jurnaliștilor de la ziarul de pe net.ro, două cuști din OSB și o masă au ținut locul cabinelor de vot.

Până la ora 12, când PNL a făcut o sesizare la Biroul Electoral Central, cuștile nu aveau nici măcar perdele pentru a se putea asigura secretul votului.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close