Victoria lui Gheorghe Șoldan, în cifre

Gheorghe Șoldan de la PSD a câștigat alegerile la o diferență de aproximativ 8.700 de voturi față de Gheorghe Flutur de la PNL. Consiliul Județean Suceava va fi format din trei partide PSD, PNL și AUR. Alianța Dreapta Unită nu a făcut pragul electoral minim de 8% pentru a intra în Consiliu Județean.

În urma alegerilor de pe 9 iunie, noul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, de la PSD, a fost ales cu 43,23% din numărul total al voturilor valabile exprimate, în timp ce Gheorghe Flutur, de la PNL, a obținut 40,19% din voturi. Pe locul 3 s-a situat candidatul Alianței Dreapta Unită, Emanuel Ungureanu, care a fost votat de 7,3% dintre alegătorii. Candidatul SOS, Silvestru Rădăuți Bălan, a obținut 5,12% din voturi, iar Paula Sava, de la Partidul Patrioților, a fost votată de 2,39% dintre alegători. Cu certitudine, noul Consiliul Județean va fi alcătuit din trei formațiuni politice.

Este vorba despre PSD, PNL și AUR. Alianța Dreapta Unită, ADU, formată din trei partide, USR, PMP și Forța Dreptei, nu a atins pragul electoral de 8%, pentru a putea intra în Consiliu. În urma alegerilor de pe 9 iunie, PSD a obținut cele mai multe mandate, 17, urmat de PNL cu 15 mandate și de AUR cu 4 mandate. Pentru a putea să asigure majoritatea în Consiliul Județean, PSD ar trebui să aibă 18 mandate.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close