Vasile Rîmbu, victorie confortabilă. PSD, cele mai multe mandate în CL Suceava

Vasile Rîmbu a câștigat Primăria Suceava la o diferență de 14,83% față de principalul său contracandidat, Lucian Harșovschi. PSD a reușit să obțină cele mai multe mandate de consilier local în Consiliul Local al municipiului Suceava, urmat de PNL, Alianța Dreapta Unită și AUR. Niciun partid nu a obținut majoritatea, ceea ce înseamnă că se vor forma alianțe.

Potrivit datelor de pe site-ul Autorității Electorale Permanente, în urma alegerilor locale de pe 9 iunie, Vasile Rîmbu de la PSD a reușit să obțină 17.186 de voturi, ceea ce reprezintă 42,48% din numărul total al voturilor valabile exprimate. Lucian Harșovschi de la PNL a obținut 11.188 de voturi, adică 27,65% din total. Marian Andronache de la Alianța Dreapta Unită a obținut 6.233 de voturi, adică 15,41% din total. Cătălin Axinte de la AUR a reușit să obțină 3.770 de voturi, ceea ce reprezintă 9,32% din total. Andrei Neșculescu de la SOS a obținut 991 de voturi, 2,45% din total. Totodată, candidatul independent Teodora Munteanu a obținut 776 de voturi, adică 1,92% din total.
Și Constantin Harasim de la PUSL doar 314 voturi, adică 0,78% din numărul total al voturilor valabile exprimate.

În noul Consiliu Local Suceava, cel care se va forma după data de 27 septembrie, PSD ar putea să aibă cel puțin 9 consilieri, în funcție de cum se vor redistribui voturile finale. Conform listei depusă de PSD la Biroul Electoral, principal, primul pe lista de consilieri este Vasile Rîmbu, însă el nu va intra la socoteală pentru că a câștigat funcția de primar. Pozițiile următoare sunt ocupate de Paul Turcoman, Andrei Bacoș, Adelina Paiu, Beni Atodiresei, Ioan Dan Cușnir, Răzvan Bandac, Roxana Ciornei, Andrei Leonte și Radu Bores. PNL va avea cel puțin 6 consilieri. Este vorba despre Lucian Harșovschi, Sanda Maria Ardeleanu, Nicolae Ciprian Anton, Daniel Ungurean, Florin Bogian și Mugurel Ovidiu Corlățan.

Ca urmare a scorului obținut pe 9 iunie, Alianța Dreapta Unită are 3 consilieri, însă ar putea să aibă chiar 4 în urma redistribuirii voturilor. Este vorba despre Marian Andronache, Emanuel Ungureanu, Anca Gâtlan, Cristina Zbârnea și Ilie Cristian Timoficiuc. Alianța pentru Unirea Românilor va avea 3 consilieri. Este vorba despre Cătălin Axinte, Veronica Grosu și Mihai Dumitru Crăciun.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close