Cod Galben de caniculă în județele Moldovei

Se anunță o „săptămână africană” în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de caniculă valabilă pentru miercuri, 19 iunie, în județele Suceava, Neamț Botoșani și Bacău. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 35 de grade Celsius. Indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă că disconfortul termic va fi ridicat. Pe timp de noapte, temperaturile minime vor ajunge la 20 de grade Celsius. Valul de căldură va persista și în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, motiv pentru care specialiștii Direcției de Sănătate Publică au transmis o serie de recomandări pentru prevenirea incidentelor care ar putea fi cauzate de temperaturile extreme. Așadar, evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00, beți zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete și purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close