Seria noastră dedicată șefilor de promoție continuă, iar astăzi vă prezentăm povestea Cezarei Teona Zaharia, absolventă a Colegiului Național Petru Rareș. Cezara a obținut titlul de șef de promoție datorită muncii asidue și dedicării constante prin care a demonstrat o pasiune autentică pentru învățătură. Descoperiți în materialul următor parcursul ei impresionant, provocările pe care le-a întâmpinat și cum a reușit să le depășească pentru a ajunge în vârf.
Cezara Teona Zaharia, o elevă dedicată și pasionată de învățătură, a obținut titlul de șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”.
Prin efort constant și determinare, Cezara a reușit să exceleze în toate disciplinele. Perseverența și munca i-au adus acest prestigios titlu.
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Cred că factorul principal a fost, deși sună clișeic, munca, toată lumea… m-a mai întrebat lumea pentru rețeta succesului, cum reușesc de fiecare dată să performez. Și e un răspuns foarte simplu, munca. Pur și simplu mă pun la birou și lucrez atâta timp cât până mă simt pregătită.
Ți-a plăcut să faci asta?
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Da, nu știu, tot timpul am fost o fire foarte curioasă și mi-a plăcut să învăț, iar la un moment dat a intervenit această obișnuință de a învăța și pur și simplu o făceam din reflex.”
Cezara este sigură că fiecare profesor a influențat evoluția sa, dar consideră că directorul colegiului, Daniela Dungeanu, a avut cea mai mare contribuție și a fost cel mai aproape.
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Bineînțeles că toți profesorii te influențează într-un mod sau altul, pentru că petreci atâta de timp cu ei, însă cred că persoana care a avut cea mai mare influență asupra mea în timpul liceului a fost doamna Dungeanu, doamna directoare, care a fost profesoara mea de fizică timp de șapte ani, cred, dacă nu greșesc. Și da, ea m-a inspirat foarte mult cu privire la a munci mai mult, a persevera astfel încât fizica nu este chiar… nu vine natural tuturor și da, am muncit foarte mult.”
Chiar dacă pe toată perioada liceului a întâmpinat momente dificile, Cezara spune că adevăratele obstacole au fost cele mentale pe care, cu puțin ajutor, le-a depășit.
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Cred că au fost mai mult niște obstacole mentale, pentru că la un moment dat aveam impresia că nu o să fiu niciodată de ajuns, nu știu,
dar da, au fost multe obstacole pe care trebuie să le depășească orice adolescent pentru a se maturiza, nu știu, și la un moment dat am avut realizarea că pot să mă simt vinovată făcând ceea ce fac, să pot să mă simt bine și să încerc să performez și să dau tot ce pot, pentru că da, tot timpul se poate mai bine.”
Pe lângă pregătirea profesională dobândită în anii de liceu, Cezara a lucrat și la dezvoltarea personală. Ea afirmă că, deși a fost o elevă conștiincioasă, a învățat să abordeze situațiile cu mai multă detașare și să nu considere toate aspectele ca fiind de maximă importanță.
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Am învățat, după cum ziceam, niște abilități care probabil au fost, obținut de toți tinerii, poate să nu iau totul așa din serios, pentru că de multe ori mă stresam din nimicuri, sunt o persoană care se stresează din foarte multe prostii, și da, la un moment dat am avut această realizare că nu totul este așa de serios cum îl iau eu, și că pot să reușesc să mă dezvolt și fără să mă stresez non-stop.”
Cezara oferă și sfaturi valoroase pentru viitorii elevi care se confruntă cu indecizia în alegerea liceului potrivit.
Cezara Teona Zaharia- șef de promoție la Colegiul Național ”Petru Rareș”
“Le-aș zice să se gândească foarte bine la ce doresc de la experiența anilor de liceu, pentru că trece foarte repede. Dacă vor un mediu în care pot să se hotărască să se decidă ce vor să devină și să experimenteze o grămadă de activități extrașcolare foarte interesante, eu zic că locurile există la Petru, pentru că există așa un aș zice spirit liber, dar nu în sensul, poate suna așa în termen peiorativ, dar e cum se poate mai bine, pentru că te lasă, nu știu, mi se pare că liceul ăsta îți permite să experimentezi și să descoperi de fapt cine ești, astfel încât să alege după aia o carieră potrivită.”