Sucevenii au sărbătorit victoria în stradă

Sucevenii au ieșit în stradă după victoria echipei naționale de fotbal a României în meciul cu Slovaciei. Suporterii au îmbrăcat tricoul naționalei, au fluturat tricolorul și au cântat de bucurie. După 24 de ani, țara noastră a reușit să ajungă în optimile turneului final. Sportul rege a demonstrat și de această dată că are puterea să unească o națiune întreagă.

Mulți suceveni s-au deplasat la Frankfurt pentru a urmări meciul România-Slovacia. Înainte ca partida să se dispute, primarul ales al municipiului Suceava, Vasile Rîmbu, l-a însoțit pe Ioan Andone la o sesiune de autografe. La Frankfurt s-au deplasat și primarul Sucevei în exercițiu, Ion Lungu, împreună cu fiul, nepotul și ginerele său, precum și primarul de Fălticeni, Cătălin Coman.

Printre sucevenii care au urmărit meciul din tribunele stadionului unde s-a disputat partida, s-a numărat și jurnalistul Sorin Avram.
Numeroși suceveni au urmărit meciul pe ecranul gigant amplasat de primăria Suceava pe esplanada Casei de Cultură. Alții au scos televizoarele în fața blocului ca să trăiască emoțiile meciului împreună cu prietenii. Și studenții de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” au urmărit partida în aer liber. Scorul final a fost 1-1, suficient pentru ca țara noastră să se califice în optimile Campionatului European de fotbal pentru prima dată în ultimii 24 de ani.

Sucevenii au sărbătorit victoria în stradă cu steaguri, claxoane și cântece. În total, 16 echipe au reușit să treacă de faza grupelor la Euro 2024. Printre ele se află și România, care va întâlni Olanda într-un meci care se va juca pe 2 iulie de la ora 19 pe stadionul din München.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close