Forumul Economic Regional Moldova – 4-6 iulie, Vatra Dornei

Vatra Dornei găzduiește cea de-a XVIII-a ediție a Forumului Economic Regional Moldova. La evenimentul, care are loc în perioada 4-6 iulie, participă aproximativ 300 de persoane, dintre care zeci de experți din România, Ucraina, Moldova și Polonia care dezbat teme extrem de importante din domeniile economie, cu accent pe investiții, infrastructură, sănătate și turism. Scopul Forumului Economic Regional Moldova vizează în mod direct, prin obiectivele asumate, creșterea coeziunii economice, sociale și administrative în vederea asigurării dezvoltării sustenabile la nivelul regional.

Deschiderea oficială a ediției 2024 a Forumului Economic Regional Moldova de la Vatra Dornei a avut loc în Cazinoul Băilor.
Încă de la început participanții au atras atenția asupra unor probleme extrem de importante cu care se confruntă țările din Europa de Est, România și implicit județul Suceava.

În cuvântul său, principalul organizator al forumului, Ion Ștefanovici, președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la subordonarea țărilor din Europa de Est în raport cu țările din Europa de Vest.
Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a atras atenția printre altele asupra importanței asigurării stabilității politice a României pentru crearea unui cadru favorabil dezvoltării economice. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a fost unul dintre partenerii care s-au implicat în organizarea ediției din 2024, a Forumului Economic Regional Moldova. Evenimentul a fost împărțit în trei paneluri simultane de lucru, investiții, sănătate și turism.

Cei care au luat cuvântul au avut în vedere identificarea de soluții pentru stimularea investițiilor, promovarea afacerilor locale, facilitarea comunicării cu reprezentanții corpului diplomatic, inovare și implementarea noilor tehnologii, construirea parteneriatului public-privat, educație, consolidarea identității regionale, precum și îmbunătățirea relațiilor cu Republica Moldova și cu românii de pretutindeni. În cadrul Forumului au fost 40 de intervenții la panelul de investiții, 31 la sănătate și 14 la turism.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close