Lucrările pentru aducțiunea de gaz în comuna Cornu Luncii au fost deja realizate în proporție de 10%. Rețeaua de gaz metan, cu o lungime de peste 60 de kilo-metri, va deservi 1970 de gospodării și 20 de clădiri administrative. Proiectul acoperă și costurile aferente racordurilor.
Comunele Cornu Luncii și Rădășeni s-au asociat pentru a implementa un proiect de construire a unei rețele inteligente de distribuție a gazelor în valoare de peste 80 de milioane de lei. La Cornu Luncii lucrările au intrat în linie dreaptă
Gheorghe Fron- primar Cornu Luncii
„Suntem în satul Sasca Mică, la un metru adâncime s-a pus nisip deasupra, s-a pus folia de avertizare în cazul în care mai avem alte lucrări la utilități, apă, canal, nu cumva să atingem țeava de gaz. După cum vedeți și dumneavoastră, se lucrează într-un ritm foarte alert. Suntem încântați de firma care construiește și sperăm să terminăm mai repede decât ne-am propus.”
La Cornul Luncii, lungimea rețelei de gaz metan va fi de peste 60 de kilometri. Rețeaua va deservi 1970 de gospodării și 20 de clădiri administrative.
Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
„Care este stadiul proiectului?”
Gheorghe Fron- primar Cornu Luncii
„Deci stadiul proiectului am terminat drumurile comunale din Sasca Nouă și acum am intrat în Sasca Mică. Avem aproape 10% din proiect, se lucrează foarte bine, se lucrează repede, e profesionist. Este o firmă care o câștiga de la Iași, una dintre cele mai mari firme de construcții de la Iași. E un proiect foarte greu, pretențios, este un proiect care s-a lucrat într-o echipă foarte mare, cu foarte mulți profesioniști, ca valoare e 180 de milioane de euro, avem aproape 2000 de case de racorduri pe Cornu Lunci și 1100 pe Rădășeni, suntem împreună asociație de dezvoltare intercomunitară Rădășeni Cornu Luncii.”
Oana Șlemco- jurnalistă Intermedia TV
„Cine plătește racordurile?”
Gheorghe Fron- primar Cornu Luncii
„Racordurile toate sunt pe proiect, deci toată lumea va beneficia gratis. Nu un racord de peste 200 de milioane, deci toate racordurile sunt prevăzute pe proiect, atâta omul trebuie să-și ducă țeava, să-și facă instalația, de la poartă, pe proprietatea privată își plătește omul.”
Termenul de finalizarea proiectului construire, rețea inteligentă și distribuție a gazelor