Turiștii a căror vacanță în Bucovina s-a transformat într-un coșmar din cauza exploziei unei butelii de voiaj în rulota lor au fost transferați într-o unitate medicală din Budapesta, la cererea familiei. Transferul s-a realizat cu o aeronavă medicală. Pacienții au fost transportați până la avionul care a aterizat pe aeroportul din Iași cu o ambulanță privată.
Imediat după explozia buteliei de voiaj, cei doi turiști maghiari au fost preluați de echipaje SMURD de pe raza comunei Crucea, unde au înnoptat cu rulota, și transportați la spitalul din Vatra Dornei. În urma deflagrației, bărbatul a suferit râni mai ușoare, însă femeia a avut arsuri pe 60% din suprafața corpului. Ea a fost transferată cu o ambulanță de la Vatra Dornei la Suceava, unde a petrecut ore în șir în unitatea de primire a urgențelor, întrucât spitalele din țară nu aveau locuri disponibile în secțiile pentru arși.
Într-un final, pacienta a fost transferată la spitalul Sfântul Spiridon din Iași, iar partenerul acesteia a rămas internat la Suceava. După 72 de ore de la producerea deflagrației, familia celor doi a trimis un avion medical la Iași ca să îi preia și să îi transporte la un spital din Budapesta. În momentul preluării, starea bolnavei era stabilă. Însă riscul de producere a deflagrației a fost foarte mare. Producerea unor infecții a rămas în continuare ridicat. Aeronava care a preluat pacienții a decolat de pe aeroportul din Iași, joi, în jurul orei 14.
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor.
În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei.
În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles.
În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”.
În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.
Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații
Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.