Mircea Geoană: ”În România va fi pace”

”În România va fi pace”, a declarat ferm la Ediție Specială secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. El a subliniat importanța acestui obiectiv, mai ales în contextul actual, având în vedere proximitatea față de o țară aflată în război și a subliniat că NATO este o organizație defensivă, fără mandat de a intra în război cu Rusia.

Mircea Geoană- secretar general adjunct NATO
“Eu lucrez într-o organizație care are ca scopul nostru principal, cea mai importantă parte, să păstrăm pacea în țările NATO, inclusiv în România. Deci mai ales când lucrezi într-o organizație atât de importantă, atât de esențială, dacă vreți, pentru ceea ce înseamnă pace și securitate, îți dai seama cât de prețioasă este pacea. Și mai ales aici, la Suceava, la doi pași de graniță și la doi pași de o țară în război. Acest lucru este și mai valoros. Deci mesajul meu este că vom păstra pacea pentru România și vom asigura securitatea României. De riscul militare. N-avem mandat să ne ducem în război împotriva Rusiei sau altfel. N-avem mandat. Este o organizație defensivă. Și doi, dincolo de NATO, ce este și mai important decât NATO, și mai important decât UE, este relația bilaterală cu principalele state de acolo. Eu am inventat parteneriatul strategic cu America. Îi cunosc pe toți. Și pe republicani și pe democrați. Și vom investi într-o relație puternică cu America în continuare. Indiferent de ce spun unii și alții.”

Cătălina Biholar- jurnalist Intermedia
“Și indiferent cine e președintele Statelor Unite.”

Mircea Geoană- secretar general adjunct NATO
“Evident. Poate că ai o preferință. Am lucrat și cu democrați și cu… Ne-a băgat Bush, tânărul ne-a băgat în NATO, da? Și păstrez cu el și cu echipa lui o relație foarte bună. Și cu oameni de la Trump și cu oameni de la Kamala Harris. Lucrăm cu toți. Deci, încă o dată, România nu va fi târâtă în război. România va fi pacea. Dar pacea este, este precondiția pentru prosperitate și dezvoltare. De pace și de securitate știm să ne ocupăm și asta o fac poate mai bine decât oricine altcineva.”

De asemenea, la ediție specială, Mircea Geoană a evidențiat importanța valorii strategice a României în Europa și și-a exprimat dorința de a transforma această valoare strategică într-una economică prin creșterea prosperității și sprijinirea antreprenorilor.

Mircea Geoană- secretar general adjunct NATO
“De alte riscuri, care sunt tot de natură securitate energetică, cibernetică, agroalimentară, rezistența societății, reziliența democrației noastre, apropo de voturi furate și de saci cu voturi, astea sunt lucruri, putem să le facem noi Fiecare centimetru pătrat de Românie, din punct de vedere strategic, eu de la NATO, așa mă uit la România, la harta Europei, este un real estate strategic de cea mai mare valoare. Strategic. Eu vreau ca în următorii ani de zile, fiecare sentiment de România, valoroasă strategic, să fie și valoroasă economic. Să se întâmple lucruri. Și să aducem, de fapt, dividendele la buzunar. La buzunarul țării. Și în salariul și pensia românilor. Și în conturile antreprenorilor, care și ei trebuie sprijiniți. N-am campioni cu care să mă duc. N-a mai plecat un lider român, cu o delegație de oameni de afaceri români în străinătate, de ani și ani de zile. Trebuie să deschidem piețe noi. Trebuie să mergem să ne batem pentru ei.”

Autor

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close