La Muzeul de Istorie din Suceava a avut loc vernisajul expoziției pictorului timișorean Silviu Oravitzan. Lucrările expuse, recunoscute pentru profunzimea lor spirituală și simbolismul geometric, oferă publicului o incursiune în universul artistic al unuia dintre cei mai apreciați creatori contemporani. Expoziția este deschisă publicului până pe 3 noiembrie 2024.
Expoziția, organizată în colaborare cu Muzeul Național al Bucuvinei, și Fundația Oravițan, a fost primită cu entuziasmul de publicul prezent, fiind apreciată atât pentru profunzimea spirituală, cât și pentru simbolismul lucrărilor expuse. În cadrul vernisajului, Silviu Oravițan a vorbit despre importanța divinității în creația sa.
Silviu Oravitzan- pictor
„Dacă am realizat ceva, nu-i meritul meu și poate că știu eu, Dumnezeu alege anumiți oameni să transmite prin ei o anumită un anumit mesaj prin ei și asta face de fapt artistul să conecteze, să fie o liniuță de unire între între el și prin artist, prin lupa asta să spun.”
Expoziția ce explorează teme de profunzime spirituală și simbolism geometric, reprezintă și o legătură între regiunile Banatului și Bucovinei.
Silviu Oravitzan- pictor
„Cristul nostru este un crist al iubirii, al învierii. Pentru noi mai puțin îl vedem pe Cristos, pe crucii. Cristos înviat, lumina învierii, lumina care o să vedeți în care o întâlnesc aici în nord, care s-a luat după icoanele bizantine brăzdate de firuiala, care e tot din lumină și brăzdează și oamenii sfinții sunt absorbiți de lumină. Asta-s lucrurile pe care le înveți aici sau le înveți și în Banat, trecând de la portul popular în Banat, ați văzut simbolurile, aur pe aur, de fapt, aurul este aura, este lumina. Deci mă bucur că sunt aici, mă simt acasă aici, am fost de multe ori în bisericile din nordul Bucovinei și din Bucovina.”
Expoziția va rămâne deschisă până la începutul lunii noiembrie, oferind publicului ocazia de a descoperi o serie de lucrări unice ce îmbină arta și spiritualitatea într-un mod inedit.