Baza aero-medicală, finalizată anul aceasta

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că baza aero-medicală de la Câmpulung Moldovenesc va fi terminată toamna aceasta, cu toate că lucrarea a fost executată în proporție de doar 30%. În stația de la poalele Rarăului va fi garat elicopterul SMURD pe care Consiliul Județean îl primește de la Ministerul Afacerilor Interne pentru operarea pe zona montană.

Baza aeromedicală de la Câmpul Lung Moldovenesc a fost executată în proporție de 30%. Chiar și așa, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că lucrările pot fi terminate toamna aceasta.

Gheorghe Flutur- președintele CJ Suceava
“Punctul de operare aeromedicală, o investiție de 2,2 milioane de euro a Consiliului Județean, cu promisiunea că în această toamnă se va finaliza lucrarea. Ca să înțeleagă oamenii despre ce este vorba, aici va fi garat elicopterul SMURD pe care Consiliul Județean Suceava îl primește de la Ministerul Afacerilor Interne pentru operarea pe zona montană pentru situațiile excepționale și mă refer aici la apelurile pentru accidente, pentru fel de fel de intervenții rapide, AVC-uri, infarct și alte intervenții. Am luat această hotărâre pentru că deja la Suceava avem un heliport pe Spitalul Clinic Județean, o investiție de alte 1,2 milioane de euro a Consiliului Județean Suceava. Acolo, deja în șase luni de când am deschis operarea, avem 21 de pacienți transportați, 12 sunt aduși la Suceava și 9 sunt transportați la București sau la Iași. Se justifică această rețea aici la Câmpulung Moldovenesc, în spatele meu vedeți hangarul și birourile, zona de odihnă pentru cei care operează heliportul, va fi platforma heliportului de 20×20 metri, aleile de acces, roată împrejur un gard fonoabsorban pentru limitarea zgomotului pentru vecini, instalație de balizaj pentru dirijare luminoasă a aparatele ori de zbor aici la pistă, toate utilitățile, depozit de carburanț, stație pentru stingerea incendiilor, toate lucrurile astea, parcări, sunt prinse în acest proiect care la sfârșitul acestui an va fi gata. Un mare câștig și mulțumesc primarului Mihăiță Negură aici de față că ne-a dat acest spațiu ca să-l putem valorifica. Va deservi toată zona de munte a județului Suceava și nu numai. Să nu fie nevoie să se apeleze la 112.
Într-un timp foarte scurt, elicopterul va putea fi prezent și asta înseamnă salvare de vieți omenești.”

Mihăiță Negură- primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc
“Această investiție, cum spunea și domnul președinte Flutur, va salva vieți omenești. Este o investiție extraordinar de importantă pentru toți cetățenii din zona Câmpulungului și nu numai, pentru că acest punct de operare aeromedical va fi pentru întreaga zonă de munte în cazuri de situații de urgență și aici mă refer în primul rând un turist care este într-o situație dificilă pe un masiv, Rarău, Giumalău sau Munții Rodnei, astfel încât acest aparat va interveni cu echipajul specializat în vederea aducerii lață din cadrul Spitalului Municipal.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close