Suceava face din nou notă discordantă în preferințele alegătorilor, atât în zona Moldovei, cât și în țară. Județul este singurul din Moldova și unul dintre cele trei din România câștigate de AUR la alegerile generale din 1 decembrie. Partidul condus de George Simion a mai câștigat la Constanța și Arad, dar cel mai mare număr de voturi, peste 68.800, vin de la Suceava. AUR este urmat de PSD și PNL în preferințele electoratului sucevean. Din zona suveranistă s-au mai remarcat S.O.S România și POT- Partidul Oamenilor Tineri. Ambele formațiuni au trecut peste pragul electoral.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marele câștigător al alegerilor parlamentare în județul Suceava, cu 26,05% din voturi pentru Senat și 25,26% pentru Camera Deputaților. Acest rezultat plasează Aur pe primul loc în județ și Suceava pe primul loc pe țară între votanții Aur.
Partidul condus de George Simion a mai câștigat la Constanța și Arad, dar cel mai mare număr de voturi, peste 68.800, vine de la Suceava. Pe locul al doilea se află Partidul Social-Democrat, PSD, care a reușit să atragă 21,52% din voturi pentru Senat și 21,02% pentru Camera Deputaților. Deși clasat pe locul 2, PSD rămâne o forță politică importantă în județ, mai ales datorită numărului mare de aleși locali. Partidul Național Liberal PNL a înregistrat un scor de 13,94% la Senat și 12,48% la Camera Deputaților, care plasează partidul lui Gheorghe Flutur pe locul al treilea în preferințele alegătorilor. Și aici numărul aleșilor locale a contribuit la rezultatul partidului.
Partidul SOS România s-a clasat pe locul 4 în județul Suceava cu 9,52% din voturi la Senat și 8,95% la Camera Deputaților, în timp ce Partidul Oamenilor Tineri, POT, a ocupat locul 5, cu 7,10% din voturi la Senat și 6,63% la Camera Deputaților. Pe locul al șaselea, în județul Suceava, s-a situat Uniunea Salvație România, USR,
care a obținut 6,52% la Senat și 6,96% la Camera Deputaților. O situație aparte s-a înregistrat în dreptul Partidului Social Democrat Unit, care a candidat cu o siglă asemănătoare PSD și a obținut peste 12.000 de voturi la Camera Deputaților și peste 11.000 de voturi la Senat. Prezența la vot în județul Suceava a fost de 44,75%, sub media națională, de 52,50%. Dintre cei 607.806 alegători înscriși pe listele permanente au votat 254.624 de persoane pe listele permanente, 15.109 pe listele suplimentare și 2.289 cu urna mobilă, totalizând 272.022 de voturi exprimate.
Norma de mandate pentru un serator este de 25%, iar pentru un deputat de 10%. Voturile partidelor care nu au atins pragul electoral vor fi redistribuite către formațiunile care au trecut pragul, lucru care le va crește șansele să trimită un senator sau un deputat în Parlamentul României. Suceava va avea 4 senatori și 10 deputați, la care se adaugă aleșii minorităților care provin din județul Suceava, așa cum este Gervazen Longer, care și-a renoit mandatul din partea Uniunii Polonezilor din România. Longer, care și-a renoit mandatul din partea Uniunii Polonezilor din România.