Consilierul local Mihai Crăciun, de la AUR, a fost amendat de Poliția Locală pentru că a făcut scandal în sediul Primăriei Suceava. Consilierul a venit la primărie însoțit de mai mulți suceveni din cartierul Ițcani și a răsturnat o găleată plină cu noroi și pietriș în semn de protest față de modul în care constructorii au intervenit pe o stradă neasfaltată.
În după amiaza zilei de miercuri 4 decembrie, consilierul local din grupul Aur, Mihai Crăciun, a ajuns la sediul primăriei Suceava, împreună cu mai mulți locuitori din cartierul Itcani, nemulțumiți de intervențiile realizate de constructorii angajați de primărie pe o stradă neasfaltată. În urma ploilor recente, strada a devenit impracticabilă din cauza noroiului. Primăria a trimis la fața locului un utilaj ca să niveleze pământul și muncitori ca să toarne pietriș. Numai că din cauza stratului gros, piatra s-a scufundat în noroi și problema riveranilor a rămas nerezolvată. În sediul primăriei, nemulțumiții au purtat o discuția cu șefa serviciului străzi.
Pentru scandalul provocat, Mihai Crăciun a fost amendat de poliția locală, în baza hotărârii Consiliului Local 266 pe 2003 privind normele de conviețuire, cu suma de 1.600 de lei. Polițiștii au considerat că, în calitate de consilier local, Mihai Crăciun avea și alte instrumente sau pârghii pentru a rezolva problema drumului neasfaltat fără a face scandal.
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor.
În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei.
În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles.
În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”.
În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.
Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații
Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.