Procurorii DNA au reținut pentru 24 de ore doi primari din județul Botoșani și cercetează alte persoane sub măsura controlului judiciar într-un dosar ce vizează fapte de corupție legate de atribuirea unor contracte de achiziții publice. Este vorba despre Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, și Dan Oloieru, edilul orașului Flămânzi. În același dosar a fost audiat și fostul administrator al unei firme de construcții care ar fi executat lucrările de infrastructură ce fac obiectul anchetei. Anchetatorii au efectuat percheziții și la Primăria Dumbrăveni, însă primarul Ioan Pavăl nu a fost adus la audieri și nu are nicio calitate procesuală în dosar.
În urma celor peste 30 de percheziții efectuate în județele Suceava și Botoșani, în cursul zilei de luni 7 aprilie, au fost conduse la sediul DNA din Suceava mai multe persoane pentru a fi audiate de Procurorii Anticorupție. Printre acestea se numără primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireadă, edilul orașului Flămânzi, Dan Oloieru și fostul administrator al unei firme de construcții care ar fi executat lucrările de infrastructură ce fac obiectul anchetei.
Acesta, din urma, a fost confundat de jurnaliștii prezenți la sediul DNA cu primarii anchetați. Potrivit presei locale, fostul administrator de firmă, Marcel Bârsan, nu ar fi la prima întâlnire cu anchetatorii. El a avut calitatea de denunțător în procesul în care a fost vizat fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Florin Țurcanu. Din casele suspectilor și din sediile primăriilor supuse perchezițiilor au fost ridicate numeroase documente care au fost puse în sac și cutii și aduse la sediul DNA Suceava. În urma probatoriului administrat, procurorii au decis să îi rețină în arest pentru 24 de ore pe primarii comunei Mihai Eminescu și orașului Flămânzi. Celelalte persoane cercetate penal sunt anchetate sub control judiciar.
Deși s-au ridicat documente și din primăria Dumbrăveni, județul Suceava, primarul Ioan Pavel nu a fost adus la audieri și nici nu are vreo calitate procesuală în dosar. Potrivit DNA, investigația vizează fapte de corupție și infracțiuni similare legate de atribuirea unor lucrări publice. Este vorba mai exactă despre modernizări de drumuri și asfaltări care au fost făcute în ultimii doi ani. Procurorii vor să afle în ce condiții au fost atribuite contractele de execuție a lucrărilor.