Noul pavilion de oncologie, autorizat după șase luni de la inaugurare

După aproximativ șase luni de așteptare pentru obținerea tuturor autorizațiilor necesare, noul pavilion de Oncologie al Spitalului Clinic Județean Suceava este gata să devină funcțional. Mutarea secției în noua clădire este programată imediat după sărbătorile pascale. Vești bune vin și în ceea ce privește deficitul de personal cu care se confrunta secția. Un medic oncolog din Bârlad s-a transferat deja la Suceava, iar începând de luna viitoare este posibil să mai ajungă alți doi specialiști, în urma concursurilor programate la mijlocul lunii aprilie.

Noul pavilion de oncologie al Spitalului Clinic Județean Suceava a fost inaugurat la sfârșitul lunii septembrie anul trecut, însă va deveni funcțional abia după Paști. Clădirea nouă și dotată cu aparatură de ultimă generație a stat închisă timp de șase luni, timp în care fosta conducerea unității medicale a demarat procedurile de autorizare. Pe 7 aprilie, chiar de Ziua Mondială a Sănătății, șefa DSP Suceava, Daniela Odeh, a anunțat că pavilionul a fost autorizat și poate să găzduiască pacienți și echipe medicale.

Daniela Odeh- director DSP Suceava
„O comunitate sănătoasă se obține prin investiții în sănătate, în oameni, în tehnologie medicală și, bine Spitalul Județean Suceava s-au făcut alte investiții, doresc să marchez această zi și prin autorizarea noi secții de oncologie Spitalul Județean Suceava de mers, care este foarte important pentru comunitatea noastră pentru că astfel pacienții oncologici din județ vor avea parte de cele mai bune tratamente medicale în spații moderne și bineînțeles aproape de casa.”

Veștile bune nu s-au oprit aici. Criza de personal care a afectat secția pare să se apropie de final. Potrivit noului manager interimar al spitalului, Ionut Jurchiș, un medic-oncolog din Bârlad s-a transferat deja la Suceava, iar începând de luna viitoare, este posibil să mai ajungă alți doi specialiști în urma concursurilor programate la mijlocul lunii aprilie. Anterior, secția funcționa cu un singur medic-oncolog și cu un altul în ambulatoriu. Condițiile de spitalizare oferite de noul pavilion de oncologie sunt atractive atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți. Clădirea are patru etaje și este conectată printr-un tunel de sticlă la vechiul pavilion. Secția dispune de 86 de paturi, dintre care 12 sunt pentru îngrijiri paliative și alte 8 pentru aparținători. Saloanele au unul sau două paturi și dispun de grupuri sanitare proprii, adaptate pacienților cu nevoi oncologice. Clădirea mai dispune de săli de mese și o terasă generoasă la ultimul etaj, care oferă o priveliște liniștitoare asupra orașului.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close