Înainte de Sărbătorile Pascale, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava face apel la populație: nu cumpărați miei și produse alimentare din portbagaje sau din spații neautorizate! Inspectorii au demarat controale ample în tot județul, pentru a preveni riscurile pentru sănătatea consumatorilor.
În perioada 17 martie-7 aprilie, inspectorii Direcției Sanitari Veterinare și pentru Siguranță Alimentelor Suceava au verificat restaurante, pensiuni, rulote, fast food-uri, pizzerii, magazine, supermarketuri, carmangerii, măcelării, depozite alimentare, piețe și târguri.
În urma controalelor au fost aplicate 16 amenzi în valoare totală de 142.000 de lei și au fost date 38 de avertismente. Inspectorii spun că au preferat prevenția și îndrumarea, însă în cazurile grave sau în situațiile cu abaterii repetate, s-au dat sancțiuni ferme. Până în prezent, nu au fost constatate probleme grave. Este lucru în cel mai scurt timp posibil.
Doctorul Voloșeniuc avertizează că produsele alimentare vândute în afara spațiilor autorizate nu beneficiază de control sanitar-veterinar, nu sunt păstrate la temperaturi corecte și pot pune în pericol sănătatea.
În județul Suceava funcționează 8 abatoare autorizate pentru sacrificarea mieilor, iar pentru această perioadă au fost deschise și două centre temporare la fermele crescătorilor Aurel Dolceanu din Suceava și Gheorghe Șuiu din Pătrăuți.