Suceava: traseul procesiunii de Florii

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților organizează sâmbătă, 12 aprilie, tradiționala Procesiune de Florii, eveniment care va avea loc în ajunul praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”. Manifestarea este organizată în colaborare cu Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” și Protopopiatele Suceava I și II. La procesiune sunt așteptați să participe ierarhii eparhiei, preoți, monahi, monahii și numeroși credincioși, între care se vor afla și mulți copii și tineri.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, procesiunea de florii va începe sâmbătă la Catedrala Nașterii Domnului din municipiul Suceava la ora 15.30, atunci când un sobor de clerici condus de preasfințitul părinte Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va oficia slujba vecerniei floriilor și va binecuvânta ramurile de salcie care vor fi împărțite apoi credincioșilor prezenți.

Ulterior se va pleca de la Catedrala Mărășești în procesiune către Biserica Sfântul Ierarh Nicolae, unde va avea loc prima oprire a procesiunii pe străzile Mărești și Mihai Eminescu. Apoi traseul va continua pe strada Nicolae Bălcescu și Bulevardul Ana Ipătescu,
următoarea oprire fiind Biserica Învierea Domnului. Procesiunea se va îndrepta pe strada Ion Vodă Viteazul către Mănăstirea Sfântul Ioan
cel Nou, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, alaiul fiind întâmpinat aici de Înalt Preasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

Răspunsurile liturgice vor fi date de grupul psaltic Dimitrie Suceveanu al Catedralei Arhiepiscopale. Prin urmare, la acest eveniment vor lua parte ierarhii eparhiei, preoți, monahi, monahii, dar și credincioși, între care numeroși copii și tineri.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close