Salt de preţ la carburanţi

Scumpirile anunţate pentru perioada aceasta nu au întârziat să apară. De marţi, două dintre cele mai mari companii de distribuţie a carburanţilor, Rompetrol şi Lukoil România au mărit preţurile atât la benzină cât şi la motorină cu valori de până la 14 bani pe litru.


Rompetrol Downstream, divizia de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol, a majorat, marţi, cu nouă bani pe litru preţul benzinei şi al motorinei, a anunţat compania. Astfel, benzina Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb pot fi achiziţionate la preţuri de 3,36 lei/litru, respectiv 3,99 lei/litru. Preţul pentru motorina Efix Diesel a crescut la 3,74 lei/litru, în timp ce motorina Winter costă 4,04 lei/litru. Preţurile carburanţilor vânduţi în benzinăriile Rompetrol pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă.
O altă companie, Lukoil România, subsidiara locală a grupului rus Lukoil, a majorat la rândul său preţurile carburanţilor cu până la 14 de bani pe litru, potrivit datelor companiei. Cea mai mare majorare de preţ, de 14 de bani, la 3,63 lei pe litru, se regăseşte în cazul benzinei COR 98 fără plumb Super Euroluk. Benzina COR 95 fără plumb Euroluk a fost scumpită cu nouă bani pe litru, la 3,24 lei. Motorina Euro Diesel costă 3,58 lei pe litru, fiind scumpită cu trei bani, în timp ce preţul motorinei Super Euro L Diesel a fost majorat cu 10 bani, ajungând la 3,71 lei pe litru. Lukoil deţine circa 300 de benzinării pe piaţa locală a distribuţiei de carburanţi.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close