Situaţia disponibilizărilor

Şi în perioadă de criză tot firmele mici sunt cele care au cel mai mult de pierdut. Astfel, in perioada noiembrie 2008-ianuarie 2009, în judeţul Suceava din cele 3095 de persoane notificate iniţial doar 644 de persoane au fost disponibilizate în timp ce alte 1175 de angajaţi ai firmelor mici au intrat în şomaj.

Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă a declarat că, judeţul Suceava se confruntă în această perioadă cu două situaţii distincte în ceea ce priveşte disponibilizările. Pe de o parte, unii angajatori au disponibilizat mai puţine persoane decât s-au aşteptat iniţial, iar pe de altă parte, în cazul firmelor mici, foarte multe persoane au fost concediate în mod individual.
Cu toate acestea, situaţia disponibilizărilor este una în continuă schimbare, şi în continuare existând diferenţe între notificările iniţiale ale angajatorilor şi numărul de persoane care ajung în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close