Frătăuții Noi: trei gospodirii, afectate de un incendiu

Trei gospodării din satul Costișa al comunei Frătăuții Noi au fost afectate de un puternic incendiu. La acțiunea de stingere a flăcărilor au participat pompierii militari și lucrătorii Serviciului de Voluntari pentru Situații de Urgență, care au intervenit cu șase autospeciale. Potrivit pompierilor, nenorocirea a fost cauzată de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, iar extinderea flăcărilor a fost favorizată de faptul că majoritatea construcțiilor afectate erau din lemn.

Alarma s-a dat în dimineața zilei de luni când un puternic incendiu a afectat trei gospodării din satul Costișa al comunei Frătăuții Noi din județul Suceava. Potrivit pompierilor militari, flăcările au izbucnit de la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. În prima gospodărie, focul s-a manifestat la casa de locuit și la doua anexe gospodărești.
La a doua proprietate a ars o construcție anexă, iar flăcările au afectat și podul casei de locuit. La a treia gospodărie a fost afectată o singură anexă gospodărească.
“În această dimineață, în jurul orei 8, dispeceratul nostru a fost anunțat prin numărul unic de urgență 112 despre izbucnirea unui incendiu în satul Costișa din comuna Frătăuții Noi. La fața locului s-au deplasat pompierii militari și lucrătorii serviciilor voluntare pentru situații de urgență, în total cu șase autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Focul a afectat construcții din trei gospodării, vorbim de două locuințe și patru anexe gospodării, pe o suprafață totală de aproximativ 300 de metri pătrați.
Dezvoltarea și propagarea flăcărilor au fost favorizate de dispunerea apropiată a clădirilor și de materialul lemnos majoritar din structura construcțiilor. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore de intervenție susținută, fiind salvate construcțiile din vecinătate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar cauza probabilă de izbucnirea flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu de fericire, perfect sau neizolat corespunzător.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close