Costul șoselei de centură Gura Humorului – 539 de milioane de euro

Costurile de constuire a viitoarei șosele de centură a orașului Gura Humorului se ridică la 539 de milioane de euro, aproximativ 53 de milioane de euro pe kilometru. Studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost aprobați în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Suceava. Președintele Gheorghe Flutur s-a abținut de la vot pentru a evita un conflict de interese. Șeful administrației județene deține un teren aflat pe traseul viitoarei construcții.

În cea mai recentă ședință, Consiliul Județean Suceava a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici ai șoselei de centură Gura Humorului, inclusă în proiectul Autostrăzii Nordului. Costurile au fost estimate la 539 de milioane de euro, dar ar putea să scade în urma licitației.
Președintele Gheorghe Flutur s-a obținut de la vot pentru că deține un teren în Gura Humorului aflat pe traseul viitoarei șosele, ceea ce înseamnă că s-ar putea număra printre proprietarii expropriați pentru construcția șoselei. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Vasile Tofan, a precizat că viitoarea șosea va avea un profil de autostradă, cu câte două benzi pe fiecare sens de circulație și benzi pentru staționare.
Durata de proiectare a obiectivului a fost estimată la șase luni, iar durata de execuție la 30 de luni.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close