Deșeuri aduse din Germania, oprite la intrare în țară

Un TIR cu șase tone de deșeuri din Germania, printre care haine, biciclete și saltele, a fost oprit la intrare în țară, în Vama Petea, din Satu Mare și, ulterior, trimis înapoi pe teritoriul Ungariei. Vameșii au luat această decizie pentru că transportul, care trebuia să ajungă la biserică din Rădăuți, din județul Suceava, nu îndeplinea condițiile de legalitate.

Polițiștii de frontieră Sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului,
nu au permis intrarea în țara unui tir încărcat cu șase tone de deșeuri provenite din Germania.
Într-un comunicat de presă transmis de Poliția de Frontieră, se arată că tirul a fost oprit în punctul de trecere a frontierei Petea-Satu Mare și ulterior a fost trimis înapoi pe teritoriul Ungariei, întrucât deșeurile transportate nu îndeplineau condițiile de legalitate.
Este vorba despre biciclete, saltele și haine neigienizate în prealabil, care ar fi trebuit să ajungă la o biserică din Rădăuți, județul Suceava. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale. Șoferul nu a fost încărcat în punct de trecere. Nu a putut prezenta certificatul de curățare și dezinsecție pentru marfa transportată. Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar, se arată în comunicatul de presă transmis de Poliția de Frontieră.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close