Educatoare cu cursuri de prim ajutor, nutriție și tehnologie în creșe și grădinițe

Un program ambițios al Ministerului Educației, finanțat prin PNRR cu peste 14 milioane de euro, își propune să instruiască 20.000 de educatoare și îngrijitoare din creșe și grădinițe.
Incidentele grave din trecut au subliniat nevoia de a îmbunătăți pregătirea personalului din creșe și grădinițe prin cursuri de prim ajutor, nutriție și tehnologie.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea calității îngrijirii oferită preșcolarilor, atât din punct de vedere al siguranței, cât și al dezvoltării armonioase. Cursurile vor acoperi domenii esențiale, precum acordarea primului ajutor în caz de incidente.

Aceste cursuri sunt binevenite. Încă de anul școlar trecut am observat dorința cadrelor didactice de a face acest lucru. A fost un lucru care a fost unul dintre vezi gen de cursuri, în urma chestionărilor, chestionarelor aplicate pentru cursuri de formare continuă. Cadrele didactice și au manifestat dorința de a face cursuri de prim ajutor, de altfel, prin noua legea educației, au devenit și obligatorii.
Avem deja două cadre didactice care s-au format cu cei de la SMURD, în ceea ce privește cursurile de prim ajutor și aplică la nivelul grădiniței, prin opționalele pe care le fac în activitățile săptămânale, în cadrul opționalelor, cursuri de prim ajutor. Învață copilașii cum să se ajute în caz de urgență. Casa Corpului Didactic este principalul furnizor de formare continuă pentru cadrele didactice din județul Suceava și a introdus două cursuri pentru acordarea primului ajutor.

Pentru partea de nutriție avem în pregătire, în momentul acesta, un curs acreditat, educația pentru calitatea nutriției în școală, curs care este deja, documentația deja depusă la Ministerul Educației și urmează să primească acreditarea pentru a fi derulat în viitorul apropiat, după ce se dă ordinul de ministru, cu 20 de credite. Cu 20 de credite, pentru a fi derulat în viitorul apropiat, după ce se dă ordinul de ministru.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close