A încetat din viață Constantin Curelar

Fostul jucător și antrenor de hochei, Constantin Curelar, a încetat din viață în noaptea vineri spre sâmbătă. Pe 17 martie acesta ar fi împlinit 71 de ani.

Fostul jucător și antrenor de hochei Constantin Curelar a încetat din viață noaptea de vineri spre sâmbătă. Pe 17 martie acesta ar fi împlinit 71 de ani. Decesul s-a produs la Gheorgheni, unde Constantin Curelar a asistat ca spectator la un meci de hochei. Vineri seara a suferit un infarct și, în ciuda a eforturilor medicilor, nu a mai putut fi resuscitat.
Constantin Curelar a avut o carieră remarcabilă ca jucător de hochei. A început să practice acest sport în orașul natal, Rădăuți, în anii 60 și a evoluat de-a lungul timpului la Dunărea Galați. Steaua, Dinamo și Petrolul Ploiești a fost internațional al României și a câștigat titlul de campion național la senior de 5 ori, la care se adaugă un titlu la juniori. După retragerea din activitatea competițională s-a dedicat antrenoratului.
A debutat la Petrolul Ploiești, iar în 1999 a revenit acasă, activând la CSM Suceava până în 2018, când a ieșit la pensie.
Chiar și după pensionare a continuat să fie implicat în hochei ca antrenor voluntar la CSM Suceava, unde pregătea grupe de copii.

“Da, sunt născut în orașul Rădăuți, am început hocheiul în anul 1967, sub îndrumarea antrenorului Tomovic Ștefan.
În anul 1970 ne-am deplasat în frunte cu domnul Tomovic la Galați, unde s-a înființat un centru foarte puternic de hochei.
Și chiar în acel an am câștigat campionatul național de juniori sub denumirea al Dunării Galați. Bineînțeles că eram legitimați la echipa Dunărea Galați și am ieșit campion național în 8 inși, care eram din Rădăuți. Bineînțeles că restul de jucători fiind în Galați, dar erau începători. Am produs cea mai mare surpriză atunci, nu le venea la multă lume și chiar mari specialiști să creadă așa ceva.
Noi am fost nerăbdători să deschidem patinoarul, ne-am pus la punct cu el, deci rata patinoarului am găsit în luna august jalnic, cu sprijinul primăriei și factorilor. Local am primit foarte mult ajutor, patinoarul s-a pus la punct și începem imediat activitatea.
Chiar avem noroc că acești copii vor intra imediat în vacanță și vom avea timp să mai facem și selecția și să ne apucăm de ceea ce am venit aici, adică de hochei pe gheață.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close