Acțiuni de control în domeniul silvic: confiscări de peste 130.000 lei

O acțiune comună a poliției și Gărzii Forestiere Suceava a scos, recent, la iveală, din nou, nereguli semnificative în domeniul silvic. În urma controalelor, au fost aplicate sancțiuni și au fost făcute confiscări de peste 130.000 lei la mai mulți agenți economici din Suceava.

Într-o acțiune Comuna Poliției, Biroului de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri și Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiștii gărzii forestiere Suceava, au fost descoperite nereguli semnificative la mai mulți agenți economici din domeniul silvic din zona Suceava. În perioada 29 februarie-1 martie 2024, controalele au vizat o unitate economică specializată în depozitarea și comercializarea materialului lemnos. Ca rezultat, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei și a fost dispusă confiscarea a valorica 33,13 m3 de material lemnos, evaluat la 8.580 de lei.
Într-o altă serie de verificări, între 29 februarie și 4 martie 2024, polițiștii și garda forestieră Suceava au investigat două societăți cu puncte de lucru în Ciprian Porumbescu și Gura Humorului. La prima unitate au fost descoperiți 1,63 m3 de cherestea de esență rășinoasă fără proveniență legală și o lipsă de 50526 m3 de cherestea rășinoase. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 15.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, valoarea fiind estimată la 46.731 de lei.
La a doua societate verificată s-au găsit 87,8 m3 de cherestea și 8,6 m3 de lemn rotund de esență rășinoasă fără proveniență legală.
Au fost aplicate sancțiuni de 15.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close