Suceava, între județele cu cei mai mulți pensionari cu indemnizație socială

Peste 42.600 pensionari suceveni au primit indemnizație socială în februarie 2024. Județul Suceava ocupă locul doi pe țară la acest capitol, după București. Beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.281 de lei, încasează lunar această valoare, denumită “Indemnizație socială pentru pensionari”. Botoșani este pe locul secund ca pensionari agricultori.

În februarie 2024, numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a scăzut cu 2.172, ajungând la 1.139.603 persoane.
Dintre aceștia, 1.039.402 sunt pensionari din sistemul public, iar 100.201 provin din fostul sistem de pensie al agricultorilor.
Pentru pensionarii din sistemul public, valoarea medie a indemnizației a fost de 493 de lei. Cele mai mari sume au fost înregistrate în județele Maramureș, Bistrița, Năsăud, Cluj, Vrancea și Hunedoara. Cei mai mulți beneficiari ai indemnizației se află în București și în județele Suceava, Dolj, Iași și Prahova. Pentru pensionarii agricultori, indemnizația socială medie a fost de 343 de lei, cu cele mai mari valori în Ilfov, Gorj și sectorul 5 din București.
Numărul cel mai mare de beneficiari agricultori se înregistrează în județele Iași, Botoșani, Dolj și Olt. Beneficiarii sistemului public,
cu venituri sub 1.281 de lei, încasează lunar indemnizația conform legii 196/2009.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close