LPS Suceava – CSM Constanța: 18-12

Echipa de rugby sub 20 de ani a Liceului cu Program Sportiv Suceava a învins CSM Constanța cu scorul de 18-12, într-un meci disputat pe terenul Unirea. În urma acestei victorii, jucătorii antrenați de Codrin Prorociuc au urcat pe locul secund în Campionatul Național pentru Juniori I.

LPS Suceava a urcat pe locul secund în clasamentul Campionatului Național de Rugby pentru Juniori 1 după ce a câștigat sâmbătă pe terenul Unirea în fața celor de la CSM Constanța cu scorul de 18-12 într-un meci restant din etapa a treia. Echipa antrenată de Codrin Prorociuc și Mihai Coca s-a impus prin două eseuri marcate de Ioan Onea, restul punctelor fiind aduse din transformările lui Matei Bivol. Aceasta a fost a doua victorie în tot atâtea meciuri disputate de LPS Suceava în noul an. În urmă cu o săptămână, voleibaliștii suceveni câștigaseră pe terenul celor de la Dinamo București cu scorul de 7-45.

„Am început cu două meciuri restanță din turul campionatului, pentru că a fost campionat european în toamnă și atunci s-au amânat pentru primăvară aceste două meciuri cu Dinamo și Constanța. Într-adevăr, am făcut un meci foarte bun la Dinamo, am câștigat. Acum avem un meci echilibrat cu Constanța, cu CSM Constanța, un meci chiar disputat, să spun așa, un derby, să spunem. În ultimii ani am avut asemenea derby cu Constanța. Ca și obiectiv, ne dorim să ne clasăm în primele trei locuri, bineînțeles să putem să obținem o medalie națională și acești copii să facă pasul către echipele de seniori din țară, din zona Sucevei și așa mai departe, Gura Humorului. Deja unii dintre ei fac parte din lotul național al României. Da, deja sunt câțiva copii, cum e Plăcintă Gabriel, Bivol Matei, Bălan David și alții care au participat și la campionatul european de rugby. Din păcate, condițiile pe care le trăim în ziua de azi în zona noastră, nu avem foarte multe oportunități de a ne dezvolta pe plan ruigbystic, dar vom vedea ce vom face pe parcurs.
Noi ne dorim foarte mult să investim în copiii aceștia să rămână la Suceava, pentru că suntem într-un moment zero a ruigby-ului sucevean, în care ați văzut și dumneavoastră rezultatele de anul trecut, nu au fost cele mai favorabile, dar din păcate sunt unii oameni, manageri dezastroși, să spunem așa, care nu prea își doresc să facă performanță la Suceava și am ajuns în situația în care să ne rugăm, să ne antrenăm, să jucăm și așa mai departe.”

În prima etapă din returul campionatului național sub 20 de ani, LPS Suceava va juca pe terenul celor de la Politehnica Iași, duminică 10 martie de la ora 13.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close