Educație digitală: calculatoare pentu 20 de copii din sistemul de protecție

20 de copii și tineri din sistemul de protecție socială din Suceava vor primi calculatoare în cadrul proiectului „Educație digitală pentru viitor”, derulat de Fundația Te Aud România în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava. Această inițiativă își propune să ofere sprijin educațional și să promoveze incluziunea socială pentru copiii vulnerabili, în contextul unei lumi din ce în ce mai digitale.

Proiectul, desfășurat între martie și iunie 2024, va facilita accesul acestor copii și tineri la tehnologie, pregătindu-i pentru cerințele actuale și viitoare ale societății digitale. Oana Vasiliu, coordonatoarea de programe a Fundației Te Aud România, a subliniat importanța continuării eforturilor pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor, iar Nadia Crețuleac, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, a evidențiat beneficiile pe termen lung ale acestei colaborări.

În prezent, în județul Suceava, există peste 1.100 de copii și tineri în sistemul de protecție socială, iar proiectul vizează în special pe cei din asistența maternală, majoritatea provenind din zone rurale sau urbane mici. Echiparea lor cu calculatoare reprezintă un pas esențial către crearea de oportunități de dezvoltare personală și profesională.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close