PNL, procedură internă pentru desemnarea candidaților la alegerile locale

Biroul Permanent Județean al PNL Suceava a decis să declanșeze procedura pentru stabilirea candidaților la alegerile locale și europarlamentare. În conformitate cu statutul partidului, în localitățile în care sunt mai mulți candidați pentru aceeași funcție se vor organiza alegeri interne. Decizia conducerii PNL Suceava vine după ce viceprimarul municipiului Lucian Harșovschi a anunțat că vrea să candideze la Primăria Suceava și a depus o cerere în acest sens pentru a se înscrie în competiția internă a partidului.

Biroul permanent județean al Partidului Național Liberal Suceava a decis sâmbătă să declanșeze procedura pentru desemnarea candidaților pentru alegerile locale și europarlamentare, programate pe 9 iunie.
Candidații pentru funcțiile de primar, președinte de Consiliul Județean, consilier local și consilier județean vor depune cererile de candidatură până în data de 20 martie 2024. Cererile vor fi discutate în comitetele locale de coordonare până pe 24 martie. Aceste structuri vor decide dacă vor organiza alegeri în situația în care vor fi mai mulți candidați pentru aceeași funcție. Ulterior, candidaturile vor fi avizate de Biroul Politic Județean. Hotărârea privind declanșarea procedurii pentru desemnarea candidaților este bizară, în condițiile în care conducerea PNL Suceava a anunțat în mai multe rânduri că a stabilit deja candidații, pentru majoritatea primăriilor, inclusiv pentru primăria Suceava.
Săptămâna trecută, viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a declarat că se înscrie în lupta internă pentru a candida la primăria Suceava.
Deși anterior, primarul Ion Lungu anunțase candidatura pentru un nou mandat. După ce biroul permanent județean a luat decizia declanșării procedurii pentru desemnarea candidaților, Lucian Harșovschi a transmis un mesaj pe grupurile interne ale PNL Suceava, în care i-a înștiințat, pe alegători, că votul este secret.
Din mesaj, reiese că alegătorii ar fi fost contactați pentru a li se afla opțiunile de vot. ”Ați fost sunat pentru a vi se afla opțiunea de vot din competiția internă a PNL Suceava. Din păcate, unii nu au înțeles nici acum că este democrație și fiecare are liberul arbitru atunci când veți alege. La CCL, între Lucian Harșovschi și Ion Lungu, o veți face democratic, secret, în cabina de vot și nimeni nu vă poate verifica și influența votul.” Se arată în mesajul transmis de Lucian Harșovschi.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Un comentariu

  • eses.ro Acum 2 luni

    Este admirabil faptul ca Biroul Permanent Judetean al PNL Suceava respecta statutul partidului si desfasoara in mod democratic procedura pentru desemnarea candidatilor la alegerile locale si europarlamentare. Este normal ca in localitatile unde exista mai multi candidati pentru aceeasi functie sa se organizeze alegeri interne, astfel incat sa fie alesi cei mai buni pentru a reprezenta PNL in fata alegatorilor.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close