Creștere alarmantă a cazurilor de rujeolă. DSP, apel pentru vaccinare

Direcția de Sănătate Publică Suceava trage un semnal de alarmă în fața unei creșteri alarmante a cazurilor de rujeolă, cu 157 de cazuri raportate în județ, în primul trimestru al anului, dintre care 92 în comuna Baia. În contextul unei creșteri generale a numărului de cazuri de rujeolă în Europa, DSP Suceava face un apel către populație pentru conștientizarea importanței vaccinării. Vaccinarea antirujeolică este inclusă în Programul Național de Vaccinare și se poate efectua gratuit la medicul de familie.

Vaccinarea este esențială pentru protejarea împotriva bolilor prevenibile prin vaccinare, iar în perioada 21-27 aprilie se desfășoară săptămâna europeană a vaccinării cu scopul de a crește gradul de conștientizare și acoperirea vaccinală.

Prin intermediul mai multor activități planificate în județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică își propune să informeze și să educe comunitatea despre importanța vaccinării și să promoveze sănătatea publică. În județul Suceava, situația cazurilor de rujeolă a devenit alarmantă, cu un număr în creștere rapidă.
Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, numărul total de cazuri confirmate în perioada recentă este de 157, cu 92 dintre acestea raportate în comuna Baia. Această creștere dramatică a cazurilor de rujeolă a determinat DSP-ul să imită un apel către populație, subliniind importanța vaccinării împotriva acestei boli contagioase. Avertizarea vine în contextul unei tendințe în creșterea cazurilor de rujeolă în regiunea europeană, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în încercarea de a controla răspândirea bolii, directorul DSP Suceava, Daniela Odeh, a subliniat că fiecare doză de vaccin recomandată este crucială în protejarea copiilor și a întregii comunități împotriva rujeolei.

Vaccinarea antirujeolică este inclusă în Programul Național de Vaccinare și se poate efectua gratuit la medicul de familie. Pentru a încuraja vaccinarea și pentru a crește gradul de conștientizare în comunitate, Direcția de Sănătate Publică Suceava va desfășura în perioada următoare mai multe activități, printre care sesiuni de informare, diseminare de materiale informative și campanii de educare a părinților și a comunităților vulnerabile. Este important ca populația să conștientizeze gravitatea situației și să acționeze în mod responsabil, contribuind astfel la stoparea răspândirii rujeolei în județul Suceava, a subliniat directorul Direcției de Sănătate Publică a județului.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close