Noul sistem E-DAC a ajutat la identificarea unui vehicul piratat

Poliția Suceava a prins un șofer care conducea o autoutilitară neînmatriculată, cu plăcuțe de înmatriculare false și o poliță RCA falsificată. Noul sistem E-DAC a ajutat la identificarea vehiculului. Șoferul este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni.

Într-un caz recent, polițiștii din secția de poliție numărul 9, rurală Șcheia, au folosit aplicația E-DAC pentru a identifica în trafic o autoutilitară înmatriculată în alt stat, ale cărei plăcuțe de înmatriculare au ridicat suspiciuni de contrafacere. Prin intermediul acestei aplicații s-a confirmat că vehiculul era radiat din circulație, iar plăcuțele de înmatriculare nu respectau standardele legale.
La volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 29 de ani din Comuna Pătrăuți, care a prezentat polițiștilor documente de identitate și de înmatriculare emise de autoritățile unui stat european.

Verificările ulterioare au relevat faptul că autoutilitara nu avea nici inspecția tehnică periodică și nici poliția de asigurare valabile.
În urma constatărilor, poliția a întocmit dosar penal pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Incidentul evidențiază eficiența noului sistem de verificare implementat de Poliția Suceveană și determinarea autorităților în combaterea infracțiunilor rutiere.

De la miezul nopții de 31 martie 2024, polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare și legitimare,
E-DAC, aplicație care oferă beneficii tehnologice și operative atât în activitatea profesională zilnică a polițiștilor, cât și pentru principalul beneficiar, cetățeanul, a transmis Poliția Județeană Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close