Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 17 percheziții domiciliare în Suceava și Botoșani, într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Victimele sunt patru tinere, dintre care două minore, care au fost constrânse să întrețină relații sexuale cu bărbați identificați prin intermediul unor anunțuri publicate pe internet.
Două tinere în vârstă de 15 ani au fost victimele unor proxeneți, care le-au ademenit prin metoda lover boy. Totul a ieșit la iveală în urma unei anchete a polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava și procurorilor D.I.C.O.T.
Potrivit anchetatorilor care au făcut 17 percheziții domiciliare în acest dosar în județele Suceava și Botoșani, agresorii ar mai fi recrutat două tinere majore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze. Victimele au fost supravegheate în permanență de agresorii lor, care le-ar fi identificat clienți prin postarea de anunțuri pe internet, sumele obținute din activitatea infracțională fiind însușite aproape în totalitate de persoanele cercetate. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Authors
-
Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.
-
Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.