Crucea Roșie: consultații medicale gratuite în Burdujeni

Într-o inițiativă deosebită, medici români și francezi, alături de voluntari, pun umărul la asigurarea accesului la sănătate pentru comunitatea suceveană și refugiații ucraineni. Caravana de Sănătate, organizată în perioada 9-26 aprilie, aduce servicii medicale gratuite în cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, la cabinetele medicale mobile amplasate în apropierea Gării. Pe baza unei simple programări, locuitorii au oportunitatea să beneficieze de consultații medicale de calitate, inclusiv analize de bază, consultații în diverse specialități și chiar mici intervenții stomatologice.

La centrul de pe strada Nicolae Iorga, numărul 24, lângă Gara Burdujeni, medici români și francezi din cadrul Crucii Roșii din România și din Franța oferă consultații în șase cabinete medicale mobile. Sunt implicați 25 de voluntari, dintre care 10 sunt ucraineni.

„Avem servicii gratuite de consultații medicale atât pentru adulți cât și pentru copii. În ceea ce privește copiii pot beneficia de o consultație la medicul pediatru, dar și o consultație la stomatologie pediatrică, unde vor putea beneficia gratuit câteva mici servicii care se pot oferi în acest timp. În ceea ce privește pe adulți, medicină generală, analize de sânge și ginecologie oferite de medici din Franța, de la partenerii noștri, Asociația Action Fantefa.”

Cabinetele sunt deschise de la ora 9:00 la ora 17:00 de luni până vineri. Consultațiile se fac doar pe bază de programare telefonică la numărul 0723 279 634 sau direct la biroul de înscriere de la caravană. La fiecare cabinet se pot acorda 25 de consultații pe zi, durata unei consultații fiind de 20-30 de minute. Un pacient poate să se înscrie la un singur cabinet sau la toate.

Directorul filialei Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu, a invitat atât sucevenii cât și cetățenii ucraienieni refugiați sau stabiliți în Suceava să profite de această oportunitate și să se alăture Caravanei de Sănătate pentru consultații medicale gratuite și sfaturi utile privind sănătatea. Până la finalul lunii august 2024, caravana va mai ajunge în județele Vaslui, Sibiu și Brașov, continuând să ofere servicii medicale gratuite.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close