Polițiștii din Marginea, a doua captură de lemn rar pentru viori

Polițiștii de la Secția Rurală Marginea au efectuat o a doua captură de material lemnos de esență rară – paltin creț, folosit de meșterii lutieri pentru viori de înaltă calitate. Operațiunea a avut loc pe 10 aprilie, când autoritățile au interceptat o autoutilitară implicată în transporturi ilegale de acest tip de lemn. Această acțiune vine după o captură similară efectuată la sfârșitul lunii ianuarie.

Operațiunea a avut loc după ce polițiști au primit informații despre o autoutilitară implicată în transporturi ilegale de paltin de munte creț. După activități de supraveghere și pânde desfășurate în mai multe localități, autoutilitară a suspecta a fost oprită în trafic pe DN2E pe rază comunie Horodnic de Sus. Autoutilitară era condusă de un șofer din municipiul Reghi în județul Mureș.

În urma inventarierii efectuate de personalul Silvic, s-a constatat că în vehicul se afla o cantitate de 2,56 m3 de lemn de paltin de munte, deși în avizul de însoțire era menționată o altă esență de lemn. Valoarea reală a materialului lemnos transportat este de aproximativ 25.000 lei, iar, conform polițiștilor, acest tip de lemn se vinde la suprapreț în zona județului Mureș. Autoritățile continuă să monitorizeze și să combată transporturile legale de materiale lemnoase, cu accent pe lemnul rar, de paltin creț, transmite Inspectoratul Județean de Poliție Suceava

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close