A început demolarea garajelor din spatele Primăriei Suceava

După patru ani de discuții și dezbateri, constructorii au început demolarea celor 59 de garaje, de pe strada Ștefan Tomșa, din spatele Primăriei Suceava. Proprietarii acestora au primit despăgubiri în valoare de 1,2 milioane de lei. Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că în locul garajelor va fi construită prima parcare supraetajată din Suceava. Potrivit graficului de lucrări, construcția ar trebui să fie gata în doi ani.

După patru ani în care conducerea primăriei Suceava a anunțat în mai multe rânduri că cele 59 de garaje de pe strada Ștefan Tomșa vor fi demolate, constructorii s-au apucat în sfârșit de treabă. Anterior, proprietarii garajelor din cartierul Areni au fost despăgubiți de municipalitate cu suma de 1,2 milioane de lei.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Ce este important este că cele 59 de garaje expropriate au costat primăria municipiului Suceava și cetățenii până la urmă, pentru că vorbim de banii sucevenilor undeva la 1,2 milioane de lei, mai vorbim de costuri de demolare de 300 de mii, iar studiul de fezabilitate arată un cost de 40 de milioane de lei pentru această parcare. Adunate toate, sub 11 milioane de euro, vom avea o parcare supraetajată, repet, cu 5 niveluri.”

În locul garajelor din spatele sediului primăriei Suceava, va fi construită o parcare de 10 milioane de euro, o parcare supraetajată cu peste 300 de locuri.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„307 locuri de parcare, 54 de locuri de încărcare pentru mașini electrice, 17 pentru persoane cu dizabilități. Vom avea lift, vom avea acces cu bariere. Și, bineînțeles, accesul pentru situații de urgență se poate face atât din Alexandru cel Bun, cât și din Ștefan Tomșa. Ce este foarte important este că ultimul nivel va fi o terasă circulabilă, o terasă cu spații verzi, cu locuri de joacă, cu aparatură de fitness în aer liber și, bineînțeles, cu bănci pentru momente de relaxare.”

Lucian Harșovschi a explicat și cum se va face accesul în parcarea de pe stradă Ștefan Tomșa.

Lucian Harsovschi- viceprimar Suceava
„Ce este important pentru a reduce traficul rutier de aici, din zona arenei, a primăriei, a celor de la situații de urgență, construim și o nouă stradă. Între Alexandru cel Bun și Bulevardul 1 Mai, între blocurile H1 și H2, facem o străpungere în așa fel încât traficul a celor care vin din zona pompieri să fie preluat inclusiv aici. Pentru acest lucru, iar strada până la această parcare va fi cu dublu sens. Acum, în momentul de față, pe Alexandru cel Bun, până aici este cu sens unic și va fi cu dublu sens.”

Viceprimarul Lucian Harșovschi a mai anunțat că primăria intenționează să mai construiască o parcare supraetajată în cartierul Obcini.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close