Mocănița Huțulca, linie turistică până la Mănăstirea Moldovița

O nouă aventură feroviară începe în inima Bucovinei, odată cu deschiderea unei noi linii turistice a celebrei Mocănițe Huțulca. Această nouă rută pitorească va conecta Mănăstirea Moldovița cu traseul deja îndrăgit al trenulețului de munte, oferind călătorilor ocazia de a explora în liniște și relaxare frumusețile naturale și spirituale ale acestei regiuni. Inaugurarea este programată pentru vineri, 26 aprilie, când vor fi organizate curse gratuite.

Traseul de peste 5 km lungime va începe din comuna Vatra Moldoviței și va străbate peisajul bucovinean până la Mănăstirea Moldovița,
oferind o panoramă de neuitat asupra frumuseților naturii și a patrimoniului cultural din zonă. Călătorii vor avea posibilitatea să se bucure de confortul și farmecul unei călătorii cu Mocănița Huțulca, explorând fără grabă și fără stres toate locurile minunate pe care le oferă Bucovina. De la peisaje montane impresionante până la atmosfera liniștită și duhovnicească a Mănăstirii Moldovița, această nouă linie turistică promite să fie o experiență de neuitat pentru toți cei care o aleg.

În plus, pentru a oferi o experiență autentică și diversificată, vor fi organizate curse gratuite pentru turiști în prima zi de deschidere a liniei, cu plecare de la ora 13:00 și până la ora 19:00 din cele două puncte terminus ale traseului. Această nouă linie turistică a Mocăniței Huțulca reprezintă nu doar o modalitate de a atrage turiștii în regiune, ci și un efort de conservare și promovare a patrimoniului feroviar și cultural al Bucovinei, aducând un omagiu tradiției și istoriei locului. Inițiativa a fost posibilă datorită colaborării între autoritățile locale, Calea Ferată Îngustă și comunitatea locală. Construcția acestei noi căi ferate a fost finalizată anul trecut, iar vineri, pe 26 aprilie 2024, este marcată oficial deschiderea acestei noi rute turistice.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close