Alianța Dreapta Unită, demonstrație de forță la depunerea candidaturilor

Alianța Dreapta Unită a depus candidaturile pentru Primăria și Consiliul Local Suceava precum și pentru Consiliul Județean Suceava. Candidatul la funcția de primar, Marian Andronache, a promis că administrația locală va rămâne aproape de toți sucevenii și a explicat că Primăria Suceava înseamnă 570 de funcționari, dar și 100.000 de suceveni.

Candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, s-a înscris oficial în cursa electorală din 9 iunie. El a promis o primărie deschisă pentru funcționari publici și pentru suceveni.

Marian Andronache
„Așa că totul trebuie să fie la dispoziția dumnealor. Știu de ce au nevoie sucevenii, cunosc îndeaproape problemele lor. În continuare, principalul aspect la care o să mă refer și care va fi o prioritate pentru mandatul meu 2024-2028, bugetarea participativă. Fiecare sucevean are dreptul să vină cu propria părere. Cunoaștem nevoile sucevenilor, cunoaștem nevoile pe cartiere. Avem o platformă, am făcut o platformă împreună cu echipa mea, o platformă pe cartiere cu problemele necesare și care trebuie rezolvate cu rapiditate. Normal că o să avem și proiecte de anvergură, dar în primul rând, aștept de la fiecare cetățean nevoia pe care o are în așa fel încât în momentul când iese din bloc să se simtă bine, să se simtă bine în zona lui. Vreau să reducem decalajele de dezvoltare dintre cartiere. Toate cartierele trebuie să aibă aceleași funcționalități.”

La masa Consiliului Local trebuie să se afle oameni care nu fac politică cu orice preț, trebuie să se afle oameni care au demonstrat că pot realiza ceva, din punct de vedere profesional, oameni pe picioarele lor, oameni care nu sunt ușor de compromis, sunt imposibil de compromis. Ori eu sunt sigură că toate aceste argumente vor fi în mintea și în sufletul sucevenilor atunci când vor alege să pună ștampila pe buletinul de vot în data de 9 iunie. Cine nu întrunește absolut, dar absolut toate aceste condiții, nu cred că merită votul sucevenilor.
Stăm în fața sucevenilor și a dumneavoastră drepți, cu fruntea sus, pentru că știm că suntem cinstiți, că putem, că vrem și că avem viziunea necesară.

Ulterior, parlamentarul Emanuel Ungureanu și-a înregistrat candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Dosarele au fost depuse la Biroul Electoral Județean, care se află în laterala clădirii Muzeului de Istorie din Suceava.

Emanuel Ungureanu
„E timpul să scăpăm de șantajul unor indivizi care asfaltează doar în ani electoral, este timpul pentru Alianța Dreapta Unită, pentru USR, PMP și Forța Dreptei, este timpul pentru oameni cinstiți, pentru oameni corecți. Vreau să merg la Consiliul Județean și cu echipa minunată din spatele meu să facem din acest județ să fie fruntea țării. Deocamdată, Suceava a fost jefuită de păduri, ani de zile este renumită pentru o groapă, cea de la Mestecăniș din vârf de munte, care este construită ilegal și este renumită, din păcate, pentru numărul mare a șomerilor, a celor care pleacă în afara țării și să-și caute un rost pentru un PIB foarte mic, în condițiile în care toată lumea vine aici și spune că este frumos, că există bogăție în ceea ce privește natura și resursele. Suntem cei care putem face schimbarea în bine a județului nostru, lucru pe care îl așteptăm de aproape 30 de ani. Vom fi în Consiliul Județean ca să facem dezvoltare pe un segment pe care Consiliul Județean nu a lucrat niciodată. Generic vorbind, dar putea spune de siguranța alimentară. Consiliul Județean nu s-a preocupat niciodată, de soarta celor care produc alimentele în Suceava. Suntem condamnați să mâncăm într-o proporție de 70% alimente străine, în condițiile în care ne spunem despre Bucovina că este raiul, da? Este un rai în care noi suntem obligați să cumpărăm de oriunde de aiurea, din Olanda, din Germania, din Belgia, Franța și așa mai departe. Nu că ar fi rău, dar cred că prima grijă a Consiliului Județean pe dezvoltare rurală este să aibă grijă de oamenii lor, ceea ce ei n-au făcut niciodată.”

Marți 30 aprilie este ultima zi în care se mai pot înregistra candidaturi pentru alegerile locale și europarlamentare.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close