Imagini rare: doi râși tineri concurează pentru supremație într-un decor natural la Ocolul Silvic Vatra Dornei

Râsul, cel mai mare felin european, o specie cunoscută pentru discreția sa, a fost capturat în imagini unice pe un drum din Ocolul Silvic Broșteni, județul Suceava. Mai exact, în timpul unei confruntări – o luptă pentru supremație, cu două exemplare tinere de râs în rolurile principale. Fotografiile au fost realizate de silvicultorul Constantin Cazac, în cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, sub egida Direcției Silvice Suceava.

Doi râși tineri au fost surprinși în mijlocul unei confruntări pe unul din drumurile Ocolului Silvic din Vatra Dornei. Aceste imagini sunt cu adevărat remarcabile și valoroase, având în vedere că râsul este cunoscut ca fiind un prădător extrem de discret, rar întâlnit în sălbăticie.

O viață liberă a unui râs durează în jur de 17 ani, iar apariția lor este un semn al ecosistemului sănătos și echilibrat. Râșii se mișcă în tăcere și atacă prada cu o viteză impresionantă și au capacitatea de a efectua sărituri la distanțe remarcabile. Cu simțurile lor extrem de dezvoltate, au un auz și un miros fin și o vedere excepțională, inclusiv pe timp de noapte când deseori ies la vânătoare. Direcția Silvică Suceava gestionează peste 270.000 de hectare de păduri de stat prin intermediul celor 24 de ocoale silvice. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are în administrare 3,13 milioane de hectare de păduri, proprietatea publică a statului, care reprezintă aproximativ 48% din totalul pădurilor din țară și oferă servicii silvice pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close